- REKLAMA -
12 C
Užice
Početna Slobodno vreme Uređuje se memorijalni kompleks Kadinjača

Uređuje se memorijalni kompleks Kadinjača

- REKLAMA -

Užice – Pristupne staze i oronula stepeništa u Memorijalnom kompleksu Kadinjača, koji predstavljaju veliku opasnost za kretanje posetilaca, uskoro će biti rekonstruisane, a za ovu namenu Zavod za zaštitu spomenika kulture Kraljevo izdvojio je 834.400 dinara bez PDV-a.

Izabrani izvođači, preduzeća Sax i Diz-Komerc iz Užica imaju rok od 40 kalendarskih dana za završetak radova.

Kako se navodi, najveći problem predstavljaju devastirane kamene ploče koje su nevezane za podlogu i koje su nestabilne tako da se lako pomeraju i odvajaju, i na taj način ugrožavaju bezbednost kretanja. Ono što je još veći problem je destabilizacija podloge koji mora da se reši pre popravke kamene obloge.

Veliki problem predstavlja destabilizacija terena koja je primetna na mnogim mestima u okviru kompleksa, kako na potpornim zidovima različitih visina, tako i na pristupnim stazama. Ova destabilizacija terena dovodi do propadanja svih završno obrađenih površina kompleksa. Prvenstveno se odnosi na stepeništa, staze i potporne zidove. Na velikom broju mesta je primetno postojanje šupljina između podloge i zršne obloge, tako da je obloga samo maskira pravu ozbiljnost problema.

Izvor: GZS

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
scattered clouds
12 ° C
12.4 °
11.9 °
76 %
4.1kmh
40 %
Pon
16 °
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
26 °
Pet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime