- REKLAMA -
29.9 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Ugašeni požari na deponiji smeća kod Novog Pazara

Ugašeni požari na deponiji smeća kod Novog Pazara

- REKLAMA -

Više nema dima i opasnih isparenja i deponija je sada znatno sigurnija, ocenio je Omerović.

Ugašeni su požari i sanirana je deponija Golo Brdo kraj Novog Pazara, rekao je direktor Javnog komunalnog preduzeća Gradska čistoća Emin Omerović.

On je u izjavi za Radio Sto plus kazao da je Golo Brdo sada, kako je naveo, sanitarna deponija na kojoj je otpad u potpunosti prekriven slojem zemlje, i na kojoj su ugašeni svi požari, te, kako je ocenio Omerović,  više nema dima i opasnih isparenja i deponija je sada znatno sigurnija.

Sanaciju koja je koštala pet miliona dinara, započela je novopazarska firma Braća Muslić, ali je, posle pogibije radnika, taj posao dovršila firma Zeta iz Lučana.

Omerović je naglasio da će, ukoliko bude rađena sanacija svake godine, na deponiji Golo Brdo moći da se odlaže otpad još sedam do deset godina.

–         Međutim, pošto se radi o ‘crnoj ekološkoj tački’ na mapi Srbije, mi ćemo paralelno raditi na nalaženju lokacije za novu deponiju koju će koristiti i Tutin i Raška. Već smo stupili u kontakt s ministrom zaštite životne sredine Goranom Trivanom i uskoro bi delegacija tog ministarstva trebalo da obiđe Golo Brdo, rekao je Omerović i dodao da bi buduća regionalna deponije ispunjavala evropske standarde.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
29.9 ° C
29.9 °
25.4 °
22 %
2.1kmh
0 %
Sre
30 °
Čet
36 °
Pet
37 °
Sub
37 °
Ned
38 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime