- REKLAMA -
7.9 C
Užice
Početna Naslovna U Priboju se formira centar za razvoj usluga socijalne zaštite

U Priboju se formira centar za razvoj usluga socijalne zaštite

- REKLAMA -

Odbornici Skupštine opštine Priboj doneli su nekoliko važnih odluka, prihvatili izveštaje o radu u prošloj godini Opštinske uprave Priboj i javnih ustanova i doneli brojna kadrovska rešenja, od Opštinske izborne komisije do upravnih, nadzornih i školskih odbora, institucija koji su korisnici budžetskih sredstava.

Lokalni parlament jednoglasno je doneo odluku o formiranju Centra za razvoj usluga socijalne zaštite, koji će pružati pet dosadašnjih socijalnih usluga, kao i dve nove usluge, u skladu sa novim Zakonom o socijalnoj zaštiti. U pitanju su usluge Dnevnog boravka za stara lica, Dnevni boravak za decu sa teškoćama u razvoju, Pomoć u kući za odrasla i stara lica, Prihvatilište za žrtve porodičnog nasilja, Stanovanje uz podršku za mlade koji se osamostaljuju, Lični pratilac deteta i Druge usluge socijalne zaštite.

Sredstva za rad novoosnovne socijalne ustanove lokalnog karaktera planirana su u opštinskom budžetu,a vršilac dužnosti direktora budućeg Centra za razvoj socijalnih usluga je Miroslav Nikitović, diplomirani socijalni radnik.

Predstavnici naroda u lokalnom parlamentu, usvojili su i Odluku o Sportskim igrama mladih školskog uzrasta, kao sportskoj manifestaciji od značaja za opštinu Priboj.Radi se o najvećoj manifestaciji amaterskog sporta u Evropi, kojoj je Priboj prošle godine bio uspešan domaćin, a potencijalni smo kandidati za Generalno otvaranje Igara. Među 25 gradova ponovo ćemo biti domaćini mladima ovog dela Srbije, 24.aprila.

Odbornici Skupštine opštine Priboj prihvatili su i izveštaje o radu za proteklu godinu budžetskih korisnika, od Opštinske uprave Priboj do javnih ustanova – Centra za socijalni rad, Zavičajnog muzeja, Gradske biblioteke, Doma kulture „Pivo Karamatijević“ i Sportskog centra Priboj.

Skupština opštine Priboj, na svom pretposlednjem zasedanju, donela je rešenje o postavljenju Jelene Prijović za Opštinskog pravobranioca opštine Priboj,koja je tu funkciju obavljala i u prethodnom periodu. Zbog isteka mandata, lokalni parlament je doneo i rešenja i o imenovanju novih članova upravnih i nadzornih odbora javnih ustanova, kao i članova školskih odbora u svim školama na teritoriji opštine Priboj. U susret predstojećim izborima odbornici SO Priboj doneli su i rešenje o imenovanju članova Opštinske izborne komisije u stalnom sastavu.

Predsednik OIK i dalje će biti Radoš Kruškonja, diplomirani pravnik,a zamenik Anka Petrić, takođe diplomirani pravnik. Za sekretara Opštinske izborne komisije imenovan je Đorđe Dujović, a njegov zamenik biće Milica Drobnjaković, oboje diplomirani pravnici.

 Do isteka mandata odbornicima u ovom sazivu, planirana je još jedna sednica Skupštine opštine Priboj.

Izvor i foto:Priboj.rs

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
scattered clouds
7.9 ° C
8 °
7.8 °
66 %
1.5kmh
40 %
Pet
13 °
Sub
13 °
Ned
16 °
Pon
18 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime