- REKLAMA -
20.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Traže i očekuju veliki odziv

Traže i očekuju veliki odziv

- REKLAMA -

U Omladinskom klubu besplatna škola stranih jezika, u GKC-u humanitarni koncert

 Podsetimo, i tokom prethodnih godina su organizovane besplatne škole stranih jezika u užičkom Omladinskom klubu koje su privlačile pažnju većeg broja građana, najviše mladih.
 
Podsetimo, i tokom prethodnih godina su organizovane besplatne škole stranih jezika u užičkom Omladinskom klubu koje su privlačile pažnju većeg broja građana, najviše mladih.

Škola stranih jezika biće od 1. oktobra otvorena u Omladinskom klubu u Užicu.

Kako saznajemo, građani od 7 do 77 godina starosti imaće priliku da besplatno pohađaju nastavu osnovnih nivoa engleskog i nemačkog jezika. Školu će organizovati Kancelarija za mlade Užice čiji nam koordinator Srđan Nedeljković kaže da očekuje veliki odziv.

Detalji o nastavi i načinima prijave biće poznati sredinom septembra.

U narednom periodu, užička Kancelarija za mlade planira da u potpunosti uredi Omladinski klub. U njemu će mladi grada moći da pohađaju i radionice o zdravim stilovima života i da čuju predavanja o borbi protiv narkomanije i gojaznosti.
Košarkaški teren na gradskoj plaži, čiju izgradnju finansiraju Ministarstvo omladine i sporta i lokalna samouprava sa po 2,5 miliona, biće dostupno mladima grada, ali ne od sredine oktobra, kako je ranije najavljeno.
 

Najavljuju iz užičke Kancelarije za mlade humanitarni koncert, 22. septembra, za Miodraga Hadžimurtovića sa teškim oštećenjem vida. Pozivaju javne ustanove, preduzetnike i građane da novcem pomognu da se zaustavi pogoršanje stanja sedmogodišnjeg Miodraga kojem dalje lečenje može pomoći da vrati izgubljeni procenat vida.

–         Za dalje potrebe lečenja i pregleda je potrebno još 160.000 dinara. Njegova porodica je u jako teškoj materijalnoj situaciji, pa smo došli na ideju da organizujemo koncert i pomognemo u daljem lečenju, priča Nedeljković poručivši da mladi akcijom pokazuju da je humanost i dalje na ceni.

Tačno 200 dinara je potrebno izdvojiti za humanitarni koncert koji će u Gradskom kulturnom centru okupiti Bjesove i lokalne bendove Ispitni rok, Kratki s vremenom i Teorija zavere iz Požege.

 

Sem užičke Kancelarije za mlade, koncert organizuju i Humanitere, neformalna grupa mladih koje je okupila težnja da vršnjake motivišu i podstaknu na akcije koje će biti od koristi za lokalnu zajednicu i njene građane.

–         Pozvala bih mlade i starije sugrađane da pomognu Miodragu Hadžimuratoviću jer je to dečak kojem je pomoć stvarno potrebna, a naše malo nekome znači mnogo, kaže Danica Božović iz Humanitera.

Značila je Miodragu pomoć od oko 90.000 dinara koje su, za njegovu operaciju u Beogradu, humanitarnom akcijom prikupili đaci i nastavnici sevojničke škole Aleksa Dejović, uz podmladak Crvenog krsta, preduzetnike i građane.

- Advertisement -
Jelena Penezić
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
clear sky
20.9 ° C
20.9 °
17.4 °
88 %
0kmh
0 %
Pet
33 °
Sub
35 °
Ned
38 °
Pon
32 °
Uto
31 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

163 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime