- REKLAMA -
14.6 C
Užice
Početna Slobodno vreme Stari grad na poštanskoj markici

Stari grad na poštanskoj markici

- REKLAMA -

Užički Stari grad nalaziće se na poštanskoj markici koja je publikovana povodom 650 godina od prvog pomena užičke srednjoveovne tvrđave.

  • Takav vid promocije, kao što znate, zaslužuju samo najveća imena simboli i događaji i upravo to je razlog više da danas budemo zadovoljni i ponosni, istakla je Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica posle predstavljanja poštanske markice u Istorijskom arhivu Užice.

  • Ako zaboravimo prošlost, nećemo imati ni budućnost i zato ćemo čuvati od zaborava i zuba vremena i Stari grad i sve naše kulturno istorijske spomenike, naglasila je gradonačelnica.

Prema navodima gradonačelnice, Stari grad je sačuvan uz podršku države i donatora.

  • Oko 70 miliona dinara vredni su svi do sada izvedeni radovi, koji su omogućili da tvrđava danas izgleda onako kako i zaslužuje, jedno takvo zdanje. Zadovoljni urađenim, nastavljamo dalje, pa nas naredne godine očekuje rekonstrukcija vodene kule i izgradnja suvenirnice, a nadamo se vrlo brzo i pešačkog mosta koji će Stari grad povezati sa magistralnim putem prema Zlatiboru i Višegradu, predočila je gradonačelnica Užica.

Adam Sofronijević, direktor RJ Srbijamarka Pošta Srbije, rekao je da je ta marka izdata povodom najstarijeg jubileja koji je ove godine obeležen, ali i kao najava iduće godine u kojoj će Užice biti prestonica kulture Srbije.

  • Kultura je osnova jednog naroda, dugoročno ga čini onim što jesmo i bez nje nema veće svrhe zajednice, zbog toga je uloga Užica kao prestonice kulture od izuzetnog značaja u savremenom svetu koji nosi mnoge izazove, dileme, novosti i preokrete i temelj na kome mi treba da se oslonimo treba da bude kulture i zbog toga je i objavljivanje poštanske marke koja će tokom cele naredne godine vršiti svoju funkciju vezanu za grad Užice, njegovu centralnu ulogu u kulturi Srbije i za dugu tradiciju Starog grada, rekao je Sofronijević.

Iz Grada su izvestili da je Sofronijević gradonačenici uručio filatelistički tabak koji simbolično nosi broj 650.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
heavy intensity rain
14.6 ° C
14.6 °
14.6 °
97 %
1.4kmh
100 %
Pon
22 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime