- REKLAMA -
23.2 C
Užice
Početna Srbija i region Stalo nam je - Bolji smo zajedno

Stalo nam je – Bolji smo zajedno

- REKLAMA -

Stalo nam je do Evrope, stalo nam je do Srbije i njenih građana – Bolji smo zajedno, glavna je poruka kampanje u kojoj učestvuju ambasador Evropske unije u Srbiji i ambasadori država članica.

Povodom pokretanja kampanje, ambasador Žiofre sa svojim kolegama, ugostio je predstavnike medija u rezidenciji Evropske unije u Beogradu.

Ovom kampanjom, kažu ambasadori, žele da istaknu da im je stalo do građana Srbije, i do istih stvari kao i njima – do uspešne poljoprivrede, osnaživanje preduzeća, životne sredine, obezbeđenja boljeg kvaliteta vazduha, putne infrastrukture i povezanosti, energetske efikasnosti i podrške u prevazilaženju energetske krize, kulturnog nasleđa, vladavine prava, obrazovanja i mnogih drugih tema.

Foto: EU INFO MREŽA

Ambasador Žiofre objasnio je koja motivacija za pokretanje kampanje.

Zašto imamo ovu kampanju? Često nas vidite u medijima kako razgovaramo o  političkim pitanjima – kao što su Dijalog Beograda i Prištine ili usklađivanje sa spoljnom politikom. Ovo su važne teme, ali ponekad ne objašnjavamo zašto ulažemo ovoliko energije i sredstava. Odgovor je u sloganu kampanje – Stalo nam je do Srbije i njenih građana – bolji smo zajedno, navodi ambasador Žiofre.

Foto: EU INFO MREŽA

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević ocenjuje da je kampanja veliko i važno promovisanje partnerstva Srbije i EU.

Partnerstvo u kojem Srbija ne samo što dobija finansijsku, ekonomsku i razvojnu pomoć, već  i uči evropske vrednosti, ali i evropske standarde. Ova kampanja je pokazatelj kako sve na kraju to pozitivno izgleda, kroz ostvarene projekte, koji su rezultat jednog takvog partnerstva, navodi ministarka Miščević.

Na događaju se prisutnima obratio i otpravnik poslova ambasade Kraljevine Švedske, zemlje koja trenutno predsedava Evropskom unijom, Aleksander Pejre Dutrej, koji je rekao da su toj državi tokom sadašnjeg predsedavanja EU prioriteti – Zelena tranzicija, cirkularna ekonomija i pokušaj da se isprave greške iz prošlosti.

Drago mi je da sam ovde, u dobrom društvu, nadamo se zanimljivom razgovoru i povećanoj vidljivosti kampanje tokom ovog meseca. Ambasadorka Švedske Anika Ben David, učestvujući u kampanji, bila je nedavno u Sremskoj Mitrovici, gde je videla kako se radi odvajanje metala, plastike i stakla. To je važna i konkretna akcija da se smanji zagađenje u Srbiji, navodi Pejre Dutrej.

Ova kampanja počiva na ideji partnerstva, posvećenosti i solidarnosti Evropske unije i Srbije.

Kroz seriju spotova, bilborda i digitalnih formata, ambasadori predstavljaju uspešne projekte kroz ljude širom Srbije koje je Evropska unija i njeni građani finansijski podržala. Da smo bolji zajedno predstavljeno je kroz brojne primere podrške, snimano na autentičnim lokacijama.

Misija Delegacije EU u Srbiji je da obezbedi adekvatno predstavljanje EU u Srbiji, da promoviše i štiti vrednosti i interese EU i njenih država članica, kao i da nadgleda i podrži proces pristupanja Srbije EU, između ostalog uspešnim sprovođenjem programa pomoći EU. Evropska unija je prepoznata kao politička i privredna unija ali ono što često zaboravljamo je da je Evropska unija jedna velika porodica građana 27 država članica. Evropskoj uniji je stalo do njenih građana, ali takođe i do građana Srbije što ova kampanje jasno poručuje.

Zato što svi pripadamo istoj, evropskoj porodici, Evropska unija će nastaviti da podržava građane Srbije, jer –BOLJI SMO ZAJEDNO!

EU INFO MREŽA

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
76 %
1.9kmh
100 %
Ned
25 °
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
28 °
Čet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime