- REKLAMA -
15.9 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje SSP UŽICE: Zašto je ukinuta Služba medicine rada u Užicu?

SSP UŽICE: Zašto je ukinuta Služba medicine rada u Užicu?

Zašto je zatvorena Služba medicine rada, upitali su lokalnu samoupravu iz užičkog Gradskog odbora Stranke slobode i pravde navodeći da su u svim ostalim gradovima i opštinama širom regiona i Srbije nađena rešenja i modeli da Službe medicine rada nastave da funkcionišu, sem u Užicu.

- REKLAMA -

Gašenjem Službe medicine rada i prilivom novih pacijenata je dodatno opterećen užički Dom zdravlja gde na trideset lekara dolazi preko 40.000 pacijenata, saopštili su iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice ukazavši da je, posle 40 godina funkcionisanja, u Užicu zatvorena Služba medicine rada koja je do sada, kako su dodali, obavljala delatnosti iz oblasti medicine rada i pružanja usluga izabranog lekara, uz potrebnu funkcionalnu dijagnostiku i u potpuno opremljenim, namenskim prostorijama.

Prema navodima GrO SSP Užice, prislino je raspoređeno na pozicije lekara opšte prakse u Domu zdravlja četvoro lekara specijalista koji su radili i pružali usluge za oko 7.000 pacijenata Grada Užica i okoline, uz dodatno učešće u radu kovid ambulante.

Sama zgrada Doma zdravlja, pravljena pre više od 50 godina, kako se navodi u saopštenju GrO SSP Užice, postala je odavno neadekvatan i mali prostor, s gorućim problemom nedostatka opreme i s uskim hodnicima koji su u stvari i čekaonice za jedan grad od 80.000 stanovnika.

  • I nezadovoljni su svi i svi su žrtve, prvo pacijenti, koji se ionako žale da zovu danima da zakažu pregled, čekaju ga mesecima i onda još satima da dođu na red, u gužvi i u prenatrpanim hodnicima. Sada im je adekvatna zdravstvena zaštita dodatno uskraćena, jer ako neće da plate specijalistički pregled u privatnim ordinacijama, upućuju se u Službu medicine rada u Požegu ili u Bajinu Baštu. Znači, dragi građani, ako nećete da platite, pravac na autobusku stanicu. Nezadovoljni su i malobrojni lekari, na koje spada hiljade i hiljade pacijenata, bezrazložna administracija i koji ne rade svoj posao za koji su završili specijalizacije i sticali višedecenijsku praksu, kao i medicinske sestre preopterećene zakazanim i nezakazanim pacijentima, kartotekom, davanjem terapija i previjanjima, tako da i ne stižu da se jave na telefon i odgovore potrebama pacijenata. I to sve u vreme covid epidemije i ponovnog povećanja broja zaraženih, sistem se dovodi do raspada, dok se građanima otežava pristup osnovnom ljudskom pravu – pravu na adekvatnu zdravstvenu zaštitu, naveli su u saopštenju iz Gradskog odbora SSP Užice.

Stranka slobode i pravde u Užicu je zatražila od lokalne samouprave i gradonačelnice odgovor kako je dopušteno da dođe do toga.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
15.9 ° C
15.9 °
15.9 °
93 %
2kmh
100 %
Ned
17 °
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
22 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime