- REKLAMA -
1.9 C
Užice
Početna Srbija i region Politika SSP Užice: Sela u mraku zbog nerada nadležnih

SSP Užice: Sela u mraku zbog nerada nadležnih

- REKLAMA -

Kako se navodi u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice kolike su razmere opšte propasti, nerada i lošeg kadriranja SNS vlasti na svim nivoima, svedoči i podatak da su samo u poslednjih deset dana, stanovnici prigradskog i seoskog područija Sinjevca i Stapara, ostajali bez struje četri puta po više od dvanaest sati.

Uzrok prekida snadbevanja je neodržavanje energetske mreže jer su skoro sve bandere obrasle u granje i šiblje i žice se kidaju pod njihovim pritiskom i po najslabijem vetru. EPS Užice ima samo dve dežurne terenske ekipe, jednu dnevnu i jednu noćnu za celokupnu teritoriju koju pokriva i tako mali broj operativnih ljudi, jednostavno ne uspeva ni da otkloni tekuće kvarove, a kamoli da održava mrežu u redovnom i funkcionalnom stanju. Žrtve su kao i uvek građani, koji i pored uredno plaćenih računa nemaju obezbeđeno snabdevanje, a od čestih iskakanja mreže dolazi im do kvarova na elektrouređajima, ističu u saopštenju iz užičkog odbora Stranke slobode i pravde.

Oni navode da je situacija manje više svuda ista u svim seoskim i prigradskim sredinama, a građani su uznemireni i zbog predstojeće zime, kada će zbog težine snega i leda na postojećoj elektrodistributivnoj mreže biti i većih problema.

Kako su nam preneli građani Stapara, ljudi koji su izlazili da im otklone kvarove se žale kako ih je nedovoljno, ne mogu sve da postognu i da su kancelarije s druge strane pretrpane stranačkim SNS zaposlenicima, a kako su im rekli ima i onih koji se i samo vode na platnom spisku, a da na posao i ne dolaze, niti ih bilo ko poznaje. Ovo je već poznat šablon rada javnih preduzeća i državnih službi u SNS režiji po čitavoj Srbiji, ne samo u Užicu i njihov sistem teško da će izdržati i do izbora 17. decembra jer se sve bukvalno raspada na svim novima, saopštili su iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Užicu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
1.9 ° C
1.9 °
1.9 °
84 %
1.4kmh
90 %
Uto
2 °
Sre
4 °
Čet
3 °
Pet
3 °
Sub
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime