- REKLAMA -
14.4 C
Užice
Početna Srbija i region Politika SSP Užice: Hitno uvesti vanredno stanje i evakuisati najosetljivije, tražimo krivičnu odgovornost

SSP Užice: Hitno uvesti vanredno stanje i evakuisati najosetljivije, tražimo krivičnu odgovornost

- REKLAMA -

Saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice prenosimo u celosti.

Stranka slobode i pravde Užice još jednom poziva na hitno uvođenje vanrednog stanja na teritoriji Užica, zbog ekološke katastofe nezapamćene u dosadašnjoj istoriji ovog grada.

Takođe ponovo pozivamo kompletno gradsko rukovodstvo podnese ostavku jer su se pokazali kao apsolutno nedorasli zadatku i izazovu pred kojim su se našli, a svojim svesnim činjenjem, pogrešnim odlukama, prikrivanju i lažiranju stvarnog stanja ili nečinjejem, neradom i nereagovanjem su na najdirektniji način ugrozili živote ii zdravlje građana.

Takođe pozivamo, vojsku Srbije da uzme aktivnu ulogu u rešavanju problema i pomogne u gašenju požara, kao i uvođenju neophodnih protokola koji stupaju na snagu u ovakvim situacijama i započne dekontaminaciju terena, MUP Srbije, kao i ostale nadležne republičke organe zadužene za reagovanje u ovakvim, vanrednim okolnostima.

Pozivamo nadležne službe da izvrše evakuaciju osetljivih grupa građana, kao i prekid redovne i organizovanje online nastave do daljneg tj. do prestanka neposredne opasnosti. Zahtevamo od Javnog tužilaštva pokretanje hitnog postupka za krivčno i materijalno sankcionisanje svih odgovornih za ekološku katastrofu ovih razmera i prikrivanje činjenica, što je dovelo do ugrožavanja zdravlja, života i nanošenja nemerljive materijalne štete građanima Užica i okolnih, ruralnih sredina.

Zahtevamo raskid ugovora sa svim partnerima na projektu Regionalne deponije Duboko, prekid deponovanja smeća i zatvaranje same deponije, kao potpuno promašenog projekta,čije je funkcionisanje na najdrastričniji način ugrozilo život stanovnika grada Užica.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
98 %
0.5kmh
100 %
Pon
22 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime