- REKLAMA -
14.7 C
Užice

Srpsko selo na obali reke Skrapež

- REKLAMA -

Među pionirima u Srbiji kad je u pitanju bavljenje seoskim turizmom, svakako je Kosjerić. Iako su godinama unazad izostajale investicije u toj oblasti, sada se situacija menja i u ovom delu Zlatiborskog okruga, jer je duž obale reke Skrapež ove godine počela izgradnja rizorta Srpsko selo, projekta koji će u svom sastavu imati etno selo i moderan hotel sa četiri zvezdice i luksuznim sadržajima.

  • U arhitektonskom smislu ovaj kompleks sačinjavaće petnaest kuća, tradicionalne srpske seoske arhitekture, koji će pokriti stilove gradnje iz svih krajeva, crkvu i dva centralna objekta koji će se koristi za organizaciju usluga. Projektom je predviđeno je da u drugoj fazi izgradnje kompleksa Srpsko selo planirana je izgradnja hotela, kapaciteta 200 smeštajnih jedinica i 10 apartmana koji će zadovoljavati sve potrebe savremenog turiste – rekao je za RINU Nemanja Gajić menadžer projekta.

Ideja izgradnje Srpskog sela potiče od želje za očuvanjem jedinstva kulturnog prostora Republike Srbije kroz očuvanje tradicije i širenja kulturne raznolikosti kao posebnog bogatstva naše zemlje. Postoji jasno opredeljenje da se kod šire srpske populacije stvori razumevanje i isticanje kulture kao čuvara, prenosioca i stvaraoca vrednosti

  • Planira se razvoj lanca vrednosti u sektoru prozivodnje domaće hrane, kroz podsticanje udruživanja i započinjanja poljoprivredne delatnosti ostalih domaćinstava koja nisu registrovana i koja su do sada proizvodila hranu za soptvene potrebe. Jasno je da će od boravka turista u kompleksu Srpsko selo korist imati i trgovinske radnje kao i ostali privredni subjekti opštine Kosjerić – dodao je on.

U okviru prve faze projekta planirano je zapošljavanje najmanje 35 ljudi, sa akcentom na mlade i obrazovane ljude iz ove opštine. U drugoj se očekuje zapošljavanje istog broja ljudi, tako da će Srpsko selo imati najmanje 70 zaposlenih.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
96 %
2.1kmh
100 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
21 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime