- REKLAMA -
18.3 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Srednjoškolci iz Čajetine osvojili put u Solun

Srednjoškolci iz Čajetine osvojili put u Solun

- REKLAMA -

Učenici treće godine Ugostiteljsko turističke škole iz Čajetine, Marta Radenović, Luka Mladenović i Ana Nikolić sa mentorkom Sofijom Pavlović Luković osvojili su drugo mesto u konkurenciji devet timova na takmičenju srednjih škola koje je održano na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum iz Beograda.

Njihov zadatak je podrazumevao kandidaturu turističke destinacije za domaćina međunarodnog događaja, a tim Ugostiteljsko turističke škole iz Čajetine je podneo kandidaturu Zlatibora kao domaćina Prvog svetskog foruma o gastronomiji i turizmu. Čajetincima je za prezentovan rad pripalo drugo mesto i nagradno putovanje u Solun u maju.

Kako je navela profesorka Sofija Pavlović Luković to ih je dodatno motivisalo da se odazivaju na veći broj takmičenja i predstave Ugostiteljsko-turističku školu iz Čajetine kao školu koja školuje odlične kadrove u turizmu.

Učenici su izradili materijal koji podrazumeva opšte informacije o destinaciji i veoma detaljno razrađen program foruma sa lokalnim organizacionim odborom i lokalnim govornicima. Kroz program su predstavili i preduzeće Gold Gondolu i jedinstven gastronomski proizvod Branč u vazduhu, kao i udruženje Zlata koje okuplja preduzetnice i osnažuje žene da se uključe u razvoj turizma i gastronomije, navela je profesorka Pavlović Luković koja se zahvalila Turističkoj organizaciji Zlatibor na podeljenim podacima i materijalu koji je bio značajan za izradu prezentacije, kao i na podršci Turističkoj organizaciji Užice.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
18.3 ° C
18.3 °
18.3 °
49 %
10.6kmh
82 %
Sub
18 °
Ned
8 °
Pon
4 °
Uto
6 °
Sre
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime