- REKLAMA -
14.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Srednjoškolci iz Čajetine osvojili put u Solun

Srednjoškolci iz Čajetine osvojili put u Solun

- REKLAMA -

Učenici treće godine Ugostiteljsko turističke škole iz Čajetine, Marta Radenović, Luka Mladenović i Ana Nikolić sa mentorkom Sofijom Pavlović Luković osvojili su drugo mesto u konkurenciji devet timova na takmičenju srednjih škola koje je održano na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum iz Beograda.

Njihov zadatak je podrazumevao kandidaturu turističke destinacije za domaćina međunarodnog događaja, a tim Ugostiteljsko turističke škole iz Čajetine je podneo kandidaturu Zlatibora kao domaćina Prvog svetskog foruma o gastronomiji i turizmu. Čajetincima je za prezentovan rad pripalo drugo mesto i nagradno putovanje u Solun u maju.

Kako je navela profesorka Sofija Pavlović Luković to ih je dodatno motivisalo da se odazivaju na veći broj takmičenja i predstave Ugostiteljsko-turističku školu iz Čajetine kao školu koja školuje odlične kadrove u turizmu.

Učenici su izradili materijal koji podrazumeva opšte informacije o destinaciji i veoma detaljno razrađen program foruma sa lokalnim organizacionim odborom i lokalnim govornicima. Kroz program su predstavili i preduzeće Gold Gondolu i jedinstven gastronomski proizvod Branč u vazduhu, kao i udruženje Zlata koje okuplja preduzetnice i osnažuje žene da se uključe u razvoj turizma i gastronomije, navela je profesorka Pavlović Luković koja se zahvalila Turističkoj organizaciji Zlatibor na podeljenim podacima i materijalu koji je bio značajan za izradu prezentacije, kao i na podršci Turističkoj organizaciji Užice.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
96 %
2.1kmh
100 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
21 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime