- REKLAMA -
13.3 C
Užice
Početna Srbija i region Digitalizacija i E-uprava Škola u Biosci prva uvela sistem"Bibilioteka za sve"

Škola u Biosci prva uvela sistem”Bibilioteka za sve”

- REKLAMA -

Osnovna škola u Biosci prva je seoska škola na teritoriji grada Užica koja je uvela elektronsko vođenje evidencije “Biblioteka za sve”, a zahvaljujući donaciji Ministarstva prosvete opremljena je najsavremenijim laptopovima. Iz budžeta grada su opredeljena sredstva za zamenu unutrašnje stolarije.

Direktorka OŠ “Bogosav Janković” Olivera Misailović kaže da se najveća pažnja posvećuje angažovanju stručnog kadra i poboljšanju nivoa kvaliteta nastave.

Imamo biblioteke u matičnoj školi u Kremnima, kao i u izdvojenim odeljenjima u Bioci i Mokroj Gori, a zahvaljujući projektu Narodne biblioteke Užice već se radi razmena knjiga. Drago nam je da na ovaj način naša deca mogu da se upoznaju sa radom Narodne biblioteke i knjigama koje naše školske biblioteke ne poseduju, rekla je Misailović.

Foto: Grad Užice

Kako ističe direktorka Narodne biblioteke Užice Dušica Murić, pored škole u Biosci mobilna biblioteka je bila u školama u Mokroj Gori i Kremnima a u narednom periodu bibliotekari će posetiti škole u Gostinici i Karanu.
Sa nama su tu i kolege sa dečijeg odeljenja, održali smo radionicu “Biblioteka te čeka” inspirisanu istoimenom knjigom Jasminke Petrović. Svi učenici izdvojenog odeljenja u Biosci dobili su besplatne članske karte, tako da će moći da koriste usluge bibliote u Užicu, rekla je Murić.

Foto: Grad Užice

Prema rečima zamenika gradonačelnika Užica, cilj ulaganja u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu je da se svi delovi grada ravnomerno razvijaju.

Realizacijom projekta “Biblioteka za sve” šaljemo jasnu poruku da deca u seoskim mesnim zajednicama moraju imati iste uslove za rad i obrazovanje kao i deca u gradskim školama. Zbog toga su i izdvajanja iz gradskog budžeta sve veća. Pored kompletne rekonstrukcije škola u Krvavcima i Gostinici, radi se i u školi u Karanu, gde će uskoro krenuti i radovi na adaptaciji prostora za vrtić. Ulažemo i u ostale seoske škole, sve sa ciljem da stvorimo što bolje uslove za učenike i zaposlene, istakao je zamenik gradonačelnika Dragoljub Stojadinović.

Plan je da se ova usluga i dalje razvija i da pored učenika u osnovnim školama, mogućnost da dobiju knjige imaju i ostali građani u seoskim mesnim zajednicama.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
67 %
5.8kmh
100 %
Pet
14 °
Sub
14 °
Ned
10 °
Pon
1 °
Uto
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime