- REKLAMA -
5.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Protest u Užicu: „Vučiću, odlazi“

Protest u Užicu: „Vučiću, odlazi“

- REKLAMA -

„Odlazi, odlazi“, poručili su Užičani Aleksandru Vučiću sa jedanaestog protesta „1 od 5 miliona“, održanog večeras ispred zgrade Skupštine grada.

N.Kovačević/Danas./Foto:N.Kovačević

Okupljenima je govorio Zoran Živković, narodni poslanik Nove stranke, koji je pobrojao sve afere aktuelne vlasti, naveo da Vučić nije smeo da dođe u Užice tokom svoje turneje po Srbiji i nazvao ga „najvećim lažovom u istoriji Srbije, većim od Miloševića“.

Rekavši da su građani sve siromašniji, da je „javni dug tri puta veći nego 2014. godine, odnosno da iznosi 23,5 milijardi dinara, on je objasnio da „svi zaposleni u Srbiji, čije su prosečne plate 430 evra, moraće da daju po 18 plata da bismo taj dug vratili, što su dva budžeta Srbije“.

Na Kosovu je, kako je rekao, „već sedam godina formirana koalicija u kojoj su ratni zločinci iz Prištine-Haradinaj, Tači i ostali, kao i ratni profiteri i ratni huškači  iz Beograda – Aleksandar Vučić, Vulin, Dačić i oni koji su uoči bombardovanja 1999. dobijali stanove“.

„Nikada nijedna vlast u istoriji Srbije nije toliko lagala, čak ni Miloševićeva, kao ova današnja“, kazao je Živković, pitajući se šta je sa helikopterom i pogibijom osmoro ljudi, sa stradalim našim diplomatama u Libiji, aferom Jutka, sa Savamalom, navodeći da je „Beograd na vodi najveća divlja gradnja u istoriji čovečanstva“.

„Ko će odgovarati za to što je ispuštena voda iz Zaovinskog jezera iz Hidrelektrane Bajina Bašta, čime su napravljene ogromne štete? Hoće li doći Vučić i reći pomerićemo brdo, kao u Grdeličkoj klisuri, ili će Kinezi da nam donesu vodu“, rekao je Živković i pitao se zbog čega je uošpte ispuštena tako velika količina vode iz tog jezera.

„Moramo da zaustavimo propast i da sačuvamo državu da nam mladi ne bi bežali, a oni koji ostanu da vraćaju dugove. Najveća odgovornost je na opoziciji. I ja sam kriv za mnogo toga što se desilo poslednjih dvadedset godina. Najveća moja krivica i, nažalost, pokojni Zoran Đinđić deli deo te krivice, je u tome što nije bilo 6.oktobra. Obećavam Vam, sve to što je trebalo da se uradi tog šestog oktobra, biće urađeno kada vi ponovo odlučite da u Srbiji bude vlast koja će da radi svoj posao, kao što smo mi to radili od 5.oktobra 2000. do kraja 2003. godine. Šesti oktobar ne znači proterivanja i streljana, već uvođenje zakona“, kazao je Živković i poručio da bi se Srbija uredila potrebno je da „ludake  pošaljemo u ludnicu, a krimilace u zatvor“.

Navodeći da „poštujemo Rusiju i Kinu“, Živković je dodao da je „budućnost Srbije u EU“, za koju je rekao da „nije savršena, ali da je to najbolje za nas“.

Demonstranti su prošetali centrom grada, a novo okupljanje biće narednog petka.

Prevoznici odbijaju da voze građane na protest u Beograd

Zoran Filipović, voditelj protesta, kazao je da je „sedam prevoznika odbilo da odgovori na upit o pet autobusa za prevoz Užičana na protest 13.aprila u Beograd“, a potom poručio da „postoje i alternativni načini da se ode na protest“.

Fotografije: Protest u Užicu/Foto:Nenad Kovačević

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
mist
5.9 ° C
6 °
-2.7 °
87 %
1.5kmh
90 %
Sre
12 °
Čet
14 °
Pet
16 °
Sub
18 °
Ned
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

374 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime