- REKLAMA -
17 C
Užice
Početna Srbija i region Promena imena stranke, Miloš Jovanović izabran za predsednika Novog DSS-a

Promena imena stranke, Miloš Jovanović izabran za predsednika Novog DSS-a

U celosti prenosimo saopštenje Info tima Novog DSS-a

- REKLAMA -

Skupština Demokratske stranke Srbije usvojila je izmene statuta kojom je predvidjena promena imena u Nova Demokratska stranka Srbije, skraćeno Novi DSS, i usvojila Deklaraciju o spoljonopolitičkom položaju i identitetu Srbije pod nazivom “Srbija mora biti velika”.

Deklaracija je značajna zbog odredjivanja položaja i uloge Srbije u svetu i mera je sposobnosti našeg naroda i države za istorijsko bivstvovanje.
Deklaracijom se predlaže dodatno učvršćivanje vojne neutralnosti Srbije i ističe opredeljenje stranke da je potrebna saradnja Srbije sa Evropskom unijom, ali bez punopravnog članstva poput evropsko ekonomskog prostora. Deklaracijom je definisano da bi uvodjenje sankcija Rusiji, izmedju ostalog, bilo u potpunoj suprotnosti sa srpskim političkim I ekonomskim interesima i da je zato potpuno neprihvatljivo.

Na izbornoj sednici Skupštine izabrano je novo rukovodstvo stranke koje će predvoditi predsednik dr Miloš Jovanović. Izabrano je i 5 potpredsednika od kojih su Dejan Šulkić, Zoran Sandić, Predrag Marsenić i do sada obavljali tu funkciju, dok su dva nova potpredsednika dr Siniša Atlagić, profesor na Fakultetu političkih nauka i Uroš Janković dosadašnji predsednik Izvršnog odbora. Prilikom predloga za izbor Uroša Jankovića data je prednost fundamentalnom načelu pretpostavke nevinosti, nezavisno od sudskog postupka koji se trenutno vodi.

Na Skupštini je izabrano i 85 članova Glavnog odbora koji će na prvoj sednici izabrati Predsedništvo i Izvršni odbor.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17 ° C
17 °
17 °
91 %
1.2kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime