- REKLAMA -
15.1 C
Užice
Početna Srbija i region Trendovi Prijave za vaučere od 30. maja

Prijave za vaučere od 30. maja

- REKLAMA -

Prijave za novih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, u vrednosti od 5.000 dinara, počeće od utorka 30. maja na šalterima svih korporativnih pošta, saopštili su iz JP Pošta Srbije.

Građani koji ispunjavaju uslove, mogu se prijaviti i kompletnu proceduru obaviti brzo, lako i bez čekanja, a postupak je još efikasniji ukoliko obrazac prijave prethodno preuzmu, odštampaju, popune i sa pratećom dokumentacijom predaju u najbližoj korporativnoj pošti, naveli su iz Pošta Srbije na čijem je sajtu www.posta.rs dostupan obrazac prijave za vaučere, kao i na sajtu Ministarstva turizma i omladine www.mto.gov.rs.

Ministar turizma i omladine Husein Memić, u izjavi za agenciju Tanjug, pojasnio je da će vaučeri biti dodeljeni pod istim uslovima kao i na početku godine i napomenuo da ne mogu da podnose prijave za nove vaučere građani koji su ih već dobili u 2023. godini.

  • Usled najvećeg do sada interesovanja građana za subvencionisani vid odmora u našoj zemlji, Vlada Srbije je obezbedila 500 miliona dinara za novu seriju vaučera, rekao je Memić.

On je pozvao građane da, pored najtraženijih destinacija, Sokobanje, Vrnjačke banje i Zlatibora, svoj odmor provedu u oko 4.200 ugostiteljskih objekata širom zemlje, što je rekordan broj ugostitelja u sistemu vaučera do sada.

  • U prvom ovogodišnjem ciklusu u januaru, podela vaučera trajala je najkraće u poređenju sa svim prethodnim godinama ove akcije Vlade Srbije za promociju domaćeg turizma. Kvota od 100.000 vaučera utrošena je za manje od dva dana, navedeno je u saopštenju Pošta Srbije.

Ministar je napomenuo da je broj domaćih turista povećan sa 1,3 miliona na više od dva miliona od 2015. godine, od kada je sistem uveden, do 2022. godine.

  • Vaučeri su više nego bilo koja druga mera države doprineli razvoju domaćeg turizma, rekao je on, a prenelo resorno ministarstvo.

Inače, pored evidentiranja prijava, Pošta Srbije, kako su podsetili, zadužena je i za dostavu vaučera u vidu vrednosnih pisama na kućne adrese korisnika.

Pozivanjem Kontakt centra Pošte Srbije – 0700 100 300, korisnici se mogu informisati o statusu svojih prijava i uslovima korišćenja vaučera.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
97 %
1.1kmh
100 %
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
23 °
Čet
24 °
Pet
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime