- REKLAMA -
2.9 C
Užice
Početna Srbija i region Digitalizacija i E-uprava Prijava nepravilnosti inspekcijama i posredstvom Vajbera

Prijava nepravilnosti inspekcijama i posredstvom Vajbera

- REKLAMA -

Reforma javne uprave gradjanima Srbije je omogućila da nepravilnosti inspekcijama mogu da prijave na pet načina i to direktnim pozivom nadležne inspekcije, kontaktom Kol centra inspekcija, imejlom, ostavljanjem glasovne poruke, kao i putem čet bota, odnosno uz pomoć Vajbera, izjavio je predstavnik Odeljenja za podršku koordnacionoj komisiju za inspekcijski nadzor, Sektora za dobru upravu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Jovica Damnjanović i pozvao gradjane da iskoriste te mogućnosti.

Kako je naveo, u radu inspektorima sada pomaže softver eInspektor, razvijen pre dve godine, a ceo upravni postupak se vodi isključivo u elektronskom obliku.

Damnjanović je ocenio za Betu da su glavni rezultati reforme inspekcijskog nadzora, od kada je 2015. donet novi Zakon o inspekcijskom nadzoru, efikasniji rad i promena uloge inspekcija, jer se od kažnjavanja fokus njihovog rada prebacio na prevenciju i savetovanje privrednih subjekata kako da sprovode propisane standarde poslovanja.

Rad inspekcija, kako je naveo, koordiniše i usmerava Koordinaciona komisija Vlade Srbije, a 11 radnih grupa omogućava da dve ili više inspekcija idu na teren istovremeno, odnosno usaglašeno.

  • “Ugostiteljski objekat poput hotela je dobar primer kako više inspekcija, kao što su sanitarna, turistička i inspekcija rada, ali i Poreska uprava, može istovremeno da kontroliše jedan privredni subjekt”, rekao je Damnjanović, između ostalog, za agenciju Beta.
- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -
Užice
few clouds
2.9 ° C
2.9 °
2.9 °
45 %
1.8kmh
15 %
Pon
0 °
Uto
8 °
Sre
5 °
Čet
2 °
Pet
3 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime