- REKLAMA -
11 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Priboj za zaštitu životne sredine izdvojio više od 3 miliona dinara

Priboj za zaštitu životne sredine izdvojio više od 3 miliona dinara

- REKLAMA -

Odbornici SO Priboj su prihvatili novu uslugu Centra za razvoj usluga socijalne zaštite koja se odnosi na dodatnu podršku deci u obrazovanju, a sredstva će obezbediti iz lokalnog budžeta.

Budžetska sredstva opštinskog Fonda za zaštitu životne sredine u iznosu od 3.100.000,00 dinara, biće iskorišćena za dve namene – 2 miliona dinara opredeljeno je za zamenu neefikasnih ložišta u individualnim domaćinstvima, energetski efikasnijim, za šta je od resornog ministarstva dobijeno još 5 miliona dinara, što će za ovu namenu biti ukupno 7 miliona dinara, a konkurs će biti raspisan u narednom periodu. Za monitoring buke i vazduha u našem gradu, iz Fonda za zaštitu životne sredine opštine, opredeljeno je 1.100.000,00 dinara.

Na skupštinskom zasedanju potvrđen je i odbornički mandat Muju Jahoviću, ispred liste Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja i izbor odbornice Amine Mišorep, sa iste liste, na mesto zamenice predsednika SO Priboj. Za VD direktora Zavičajnog muzeja u Priboju imenovana je Dušica Raković, diplomirani geograf i master turizma.

Novi članovi Upravnog odbora Doma kulture u Priboju su Gordana Papić ispred lokalne samouprave i Jovanka Koldžić, ispred zaposlenih u ovoj kulturnoj ustanovi.

Usvojeni su i izveštaji o radu budžetskih korisnika za prethodnu godinu, Centra za socijalni rad, Centra za razvoj usluga socijalne zaštite, Sportskog centra, Gradske biblioteke i Doma kuture.

Prihvaćen je i izveštaj o radu Opštinskog pravobranilaštava, gde su i dalje zabrinjavajući podaci o naknadama od ujeda pasa lutalica, što predstavlja značajan problem, iako se preduzimaju konkretne mere na smanjenju i ograničavanju razmnožavanja pasa lutalica u našem gradu.

Skupština opštine Priboj i prihvatila je i Operativni plan odbrane od poplava na području opštine za vode drugog reda, kao i godišnji Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu opštine Priboj. U pitanju je 78 hektara obradivog zemljišta, za koji konkurs raspisuje nadležno ministarstvo a lokalna samouprava pruža samo tehničku podršku.

Deseta sednica SO Priboj završena je pitanjima i predlozima odbornika, uglavnom infrastrukturne prirode, od izgradnje gradske kotlarnice za žitelje starog dela grada, preko asfaltiranja puteva i ulica, do preusmeravanja prodaje različite robe sa ulica i trotoara, na pijace u oba dela grada.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
11 ° C
11 °
11 °
63 %
1.7kmh
1 %
Pet
25 °
Sub
26 °
Ned
24 °
Pon
22 °
Uto
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime