- REKLAMA -
17.7 C
Užice
Početna Naslovna Povećane cene komunalnih usluga u Novoj Varoši

Povećane cene komunalnih usluga u Novoj Varoši

- REKLAMA -

Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš su usvojili odluku o završnom računu budžeta sa revizorskim izveštajem za prošlu godinu kao i drugi rebalans ovogodišnjeg budžeta. Takođe, odbornici su dali saglasnost na Odluku o novim cenama komunalnih usluga.

Novovaroški odbornici su usvojili drugi rebalans ovogodišnjeg budžeta koji je uvećan za 89.300 miliona dinara.

Imaćemo sigurno još jedan, najverovatnije na sledećoj sednici ukoliko nam bude zatrebalo novca u jednom delu projekta izgradnje vodovoda u Božetićima, na potisnom vodu od Štitkova do Božetića jer nismo obezbedili dovoljno novca. Sve ostalo smo, smatram, dobro planirali, kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Na sednici je usvojen i predlog Odluke o novim cenama komunalnih usluga prema kome je cena vode sa sadašnjih 49,36 dinara povećana na 62,08 dinara po kubiku (bez PDV-a), dok će nova cena naknade za kanalizaciju biti 15,52 dinara po kubiku.

Cena vode sa sadašnjih Iznos naknade za održavanje vodovodnog priključka, koja uključuje i pet kubika vode, ubuduće će se plaćati 425 dinara, umesto 340 dinara, a usvojene su i veće cene za pogrebne, pijačne i druge komunalne usluge, istakla je direktirka JKP 3 septembar Suzana Šuljagić.

Razmatran je i predlog o pokretanju inicijative za izradu idejnog rešenja sa studijom izvodljivosti gondole skijališta na Golom brdu na Zlataru.

Ovo ne možemo uraditi ove godine, ali nadam se da ćemo ga kroz pet godina realizovati na zadovoljstvo svih naših građana ali i turista, apostrofirao je predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Bez rasprave je usvojen Plan razvoja opštine Nova Varoš 2022-2029. godina kao i predlog Odluke o bratimljenju opštine Dojran u Republici Severna Makedonija i opštine Nova Varoš.

- Advertisement -
IZVORPPMedia
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
17.7 ° C
17.7 °
17.7 °
81 %
1.9kmh
62 %
Sub
28 °
Ned
28 °
Pon
30 °
Uto
31 °
Sre
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime