- REKLAMA -
2.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Poklon vožnja za osobe sa invaliditetom

Poklon vožnja za osobe sa invaliditetom

- REKLAMA -

JP Gold gondola Zlatibor obeležiće, u subotu 3. decembra, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom vožnjom bez naknade za osobe sa invaliditetom.

Vodeći se principom društvene odgovornosti, još tokom izgradnje, Zlatiborska gondola imala je u vidu potrebe osoba sa fizičkim ograničenjima, tako je i pristupila realizaciji rešenja, kako bi sve kategorije putnika ravnopravno mogle da uživaju u jedinstvenom pogledu iz kabine najduže gondole na svetu.

  • Kod odabira kabina, maksimalno smo vodili računa i o potrebama ljudi sa invaliditetom. Ne samo što su vrata kabina odgovarajuće širine i što kroz njih može nesmetano da se prođe, nego i klupe mogu da se podignu unutar njih, ukoliko je to potrebno, tako da prostora za manipulaciju kolicima ima. Iz tog razloga kabine i sporije prolaze na stanicama, kako bi osobe sa fizičkim ograničenjima mogle lakše da im pristupe, kaže direktorka Gold gondole Bojana Božanić.

Direktorka Gold gondole navodi da će toku sledeće godine, na međustanici, biti urađena i rampa za pristup osobama sa invaliditetom, a u toku je i izrada plana za dodatne sadržaje koji će jednim delom moći da prime posetioce svih kategorija na vrhu Tornika kako bi osobe sa invaliditetom i svi oni koji  koriste kolica ili imaju bilo kakve fizičke poteškoće, mogli nesmetano da se kreću i da uživaju u predivnim predelima Zlatibora i u pogledu sa visine ka Crnoj Gori i Bosni.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2.5 ° C
2.5 °
2.5 °
98 %
1.5kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
6 °
Pet
9 °
Sub
12 °
Ned
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime