- REKLAMA -
6 C
Užice
Početna Srbija i region Podrška EU od 2,5 miliona za civilno društvo u Srbiji

Podrška EU od 2,5 miliona za civilno društvo u Srbiji

Pobednički projekti u pozivu, koji uključuju više od 15 vodećih i partnerskih organizacija, fokusiraće se na kapacitete civilnog društva u oblasti vladavine prava, javne uprave, suzbijanja korupcije, e-uprave, urbanističkog i prostornog planiranja, a u narednim mesecima će izdvojiti deo sredstava i za manje inicijative i projekte.

- REKLAMA -

EU info centar je saopštio da je Evropska unija ugovorila novu podršku za civilno društvo u Srbiji, vrednu 2,5 miliona evra.

Uz tu finansijsku podršku u vidu pet grantova, kako su naveli, u naredne tri godine finansiraće projekte koji se fokusiraju na razvoj političkog dijaloga između države i nevladinih organizacija(1,5 miliona evra) i na jačanje kapaciteta civilnog društva za sveobuhvatne reforme praćenja u vladavini prava(milion evra).

–   Civilno društvo je srce svake demokratije i kao takvo blisko je i srcu Evropske unije. Evropska unija pomaže organizacijama civilnog društva u Srbiji već više od dve decenije i do sada je ta podrška premašila 60 miliona evra. Sa ovom novom podrškom cilj je da se ojačaju kapaciteti civilnog društva za formulisanje politika i komunikaciju o političkom dijalogu između civilnog sektora i državne uprave. Civilni sektor i državna uprava čine dva stuba istog mosta te dijalog i bliska saradnja među njima čine glavni element u kvalitetnom i inkluzivnom procesu kreiranja politike, izjavio je ambasador Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici.

Detalje o bespovratnoj pomoći i korisnicima možete naći ovde.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
scattered clouds
6 ° C
6 °
6 °
49 %
4.1kmh
40 %
Pon
7 °
Uto
10 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime