- REKLAMA -
14.3 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kultura Počeli jubilarni Dani Danila Lazovića u Priboju

Počeli jubilarni Dani Danila Lazovića u Priboju

- REKLAMA -

Pod sloganom Naših deset godina, u Priboju će se, od 18. do 23. septembra, održati jubilarni, deseti Dani Danila Lazovića, manifestacija koja je posvećena očuvanju sećanja na glumca Danila Lazovića i govorenju poezije.

Na toj manifestaciji, studenti iz Srbije i regiona takmiče se u kazivanju poezije, a pobednik osvaja Povelju Danilo Lazović i novčani deo nagrade u iznosu od 1.000 evra, koja se dodeljuje pod pokroviteljstvom Opštine Priboj, prenosi dnevni list Danas.

Ove godine na festivalu će se takmičiti studenti dvanaest akademija i umetničkih fakulteta iz naše zemlje i regiona.

Stručni žiri čine: prof. dr.Radovan Knežević (Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu), glumci Petar Božović i Vojin Ćetković, Rale Damjanović, radio novinar, pisac i recitator, prof. Damir Mahmutović (Akademija dramskih umjetnosti u Tuzli).

-Pre tačno jedne decenije, rešili smo da, kao grupa entuzijasta, napravimo festival Dani Danila Lazovića. Pred nama su bili mnogi izazovi. Međutim, uz podršku građana i građanki Priboja, opštine Priboj, umetnika, profesora, visokoškolskih ustanova, radnika u kulturi Priboja, kreativnog tima, porodice Lazović, istaknutih pojedinaca, Ministarstva kulture i preduzetnika uspeli smo da se pozicioniramo na kulturnoj mapi naše zemlje i regiona, kao značajan i nezaobilazan festival, kazao je Milorad Miki Damjanović, glumac i direktor tog festivala.

Sinoć je u Domu kulture Pivo Karamatijević, Ivan Tomić, glumac BDP izveo stendap komediju Koma, a naredne večeri, u istom prostoru i treminu, ansambl NP Kikida igraće komad Smrt čoveka na Balkanu, po tekstu i u režiji Miroslava Momčilovića.

U sredu, 20. septembra, od 19 časova, u Zavičajnom muzeju moći će da se pogleda izložba Naših deset godina, a pola sata kasnije u Domu kulture Pivo Karamatijević uslediće koncert pijaniste Stefana Đokovića, projekat Sa Mocartom na krilima muzike, pod pokroviteljstvom Tamare Vučić. Nakon toga dodeliće se nagrade za izuzetan doprinos razvoju tog festivala.

Program se nastavlja u četvrtak, 21. septembra od 19 časova, u amfiteatru Zavičajnog muzeja, izvođenjem predstave nezavisne rodukcije Što se bore misli moje, po tekstu Zlate Tipold, u režiji Nebojše Đorđevića i Dragane Obradović, a u Domu kulture Pivo Karamatijević, od 20.30 časova, glumci Ateljea 212 igraće komad Čekaonica, u režiji Borisa Liješevića.

U petak, 22. septembra, od 19 časova, u Zavičajnom muzeju, najavljen je pogram Reč, dve o Danilu tokom koga će govoriti Jelena Novaković, Vojin Ćetković, Dragiša Ćurguz, Mihailo Laptošević, Nataša Radovanović i Pavle Joksimović. Pola sata kasnije, u Domu kulture Pivo Karamatijević, glumci Zvezdara teatra igraće komad Knjiga o Milutinu (Danko Popović/Egon Savin).

- Advertisement -
IZVORDanas
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.3 ° C
14.3 °
14.3 °
98 %
1.5kmh
100 %
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
23 °
Čet
24 °
Pet
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime