- REKLAMA -
10.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Od prvog jula finansijska podrška roditeljima za rođenje drugog, trećeg i četvrtog...

Od prvog jula finansijska podrška roditeljima za rođenje drugog, trećeg i četvrtog deteta

- REKLAMA -

Mame koje u bliskom vremenskom intervalu rode treće i četvrto dete primaće mesečno po 30.000 dinara, ali to nije zamena za majčinu platu, kaže Đukić Dejanović

Finansijska podrška porodicama počeće da se primenjuje od 1. jula, a cilj je da se ublaži ekonomska cena podizanja deteta, izjavila je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

foto izvor: Tanjug

Dejanović je naglasila da je državi važan standard svakod deteta i da će roditelji koji dobiju drugo dete ubuduće dobijati 10.000 dinara mesečno dve godine, za treće dete 12.000 dinara i za četvrto dete 18.000 dinara narednih deset godina, prenosi Tanjug.

Odredba se odnosi na svu decu koja su rođena od 25. decembra prošle godine, dok će za svako prvo detete rođeno od 1. jula roditelji dobijati jednokratnu pomoć od 100.000 dinara.

–          Mame koje u bliskom vremenskom intervalu rode treće i četvrto dete primaće mesečno po 30.000 dinara. To nije zamena za majčinu platu, već su to sredstva za bolji standard deteta, rekla je Đukić Dejanović za Tanjug.

Osim finansijske podrške porodicama sa decom koje uvodi država, ministarstvo je ove godine opredelilo 500 miliona dinara lokalnim samoupravama za podsticaj rađanja, dok je prošle godine za te namene utrošeno 130 miliona dinara.

Ministarka očekuje da će učešće lokalnih samouprava ove godine biti značajno veće i da će neuporedivo veći broj opština dobiti sredstva za podsticanje rađanja.

Konkurs za projekte lokalnih samouprava traje do 14. juna, a Đukić Dejanovićeva je još jednom pozvala lokalne samouprave da konkurišu za opredeljena sredstva.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
scattered clouds
10.9 ° C
12.4 °
10.9 °
76 %
5.1kmh
40 %
Pon
16 °
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
26 °
Pet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime