- REKLAMA -
23.9 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Očistili park pred Videopark(FOTO)

Očistili park pred Videopark(FOTO)

- REKLAMA -

Akcijom čišćenja parka kod galerije Reflektor u Krčagovu, u Užicu je zvanično počeo trodnevni program trećeg izdanja festivala savremene umetnosti Videopark.

Do 24. jula u i oko galerije Reflektor i Centra za Vizuelne umetnosti biće prikazano više od 30 filmskih, dokumentarnih i eksperimentalnih ostvarenja više od 30 umetnika iz zemlje i sveta.

Više od 2 900 umetnika se prijavilo da učestvuje na festivalu

U okviru manifestacije biće izloženi radovi umetnika iz Austrije i Srbije i studenata Univerziteta umetnosti u Beču.

–  Tokom sedmodnevnog istraživanja i posećivanja različitih lokaliteta na prostoru Užica, oni će pokušati da razotkriju paradigme i matrice koje su utkane u fenomene individualnih i kolektivnih događaja koji su se dešavali kroz dugu istoriju ovog grada, naveli su iz galerije Reflektor i iz Udruženja vizuelnih umetnika iz Užica.

Pojasnili su da je cilj festivala Videopark da širu javnost upoznaju sa savremenim umetničkim praksama na polju videa, filma i pokretnih slika i da ukažu na nedovoljnu afirmaciju te vrste umetničkog izraza.

Teže, kako su naveli, i da preusmere središte sa velikih kulturnih centara, festivala i sajmova umetnosti na manja mesta i da stvore mesto za sve vizuelne umetnike koji uglavnom koriste video kao osnovni jezik umetničkog izražavanja.

Tokom ekološke akcije čišćenja parka u Krčagovu su bili najvredniji mališani iz Užica.

Videopark u Reflektoru do 24. jula

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
clear sky
23.9 ° C
23.9 °
23.9 °
60 %
4.6kmh
0 %
Sub
24 °
Ned
36 °
Pon
34 °
Uto
33 °
Sre
36 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime