- REKLAMA -
1.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Obeležavanje jubileja Prijepoljske bitke

Obeležavanje jubileja Prijepoljske bitke

- REKLAMA -

Privremeni organ u Prijepolju, u cilju obeležavanja osamdesetogodišnjice Prijepoljske bitke, koja je bila ključni događaj tokom Drugog svetskog rata, formirao je višečlani organizacioni odbor, kojim će predsedavati Stanko Kijanović.

Odbor će biti odgovoran za planiranje i sprovođenje aktivnosti planiranih povodom jubileja Prijepoljske bitke. Ova bitka se odigrala 4. decembra 1943. godine i imala je značajan uticaj na tok Drugog svetskog rata, kao i na oslobođenje ove regije.

Prijepoljska bitka, kao ključni momenat u borbi protiv okupatora, ostavila je dubok pečat na identitet ovog regiona. Obeležavanje osamdesetogodišnjice ove bitke ima za cilj da istakne hrabrost i žrtve onih koji su se borili za slobodu i mir.

4. decembara u Prijepolju, navršava se 80. godina jedne od najtragičnijih bitaka u Drugom svetskom ratu na tlu Jugoslavije, u kojoj je poginulo 500 boraca. Mi želimo da na dostojan način obeležimo ovaj značajan datum, zato smo formirali organizacioni odbor. Ove godine opština Prijepolje biće organizator obeležavanja osamdesetogodišnjice Prijepoljske bitke uz punu saradnju sa udruženjima boračkih organizacija, kazao je predsednik Privremenog organa Izudin Šantić.

Privremeni organ na sednici je ažurirao Opštinski štab za vanredne situacije, kojim će ubuduće rukovoditi Izudin Šantić, dok će njegov zamenik biti Drago Popadić. Takođe, umesto doskorašnjeg direktora Opšte bolnice dr Zorana Drobnjaka član štaba biće novi direktor bolnice dr Branko Gojaković.

Privremeni organ usvojio je zahtev Kancelarije za mlade za izmenu finansijskog plana, kao PU Miša Cvijović za promenu aproprijacija.

- Advertisement -
IZVORPPMedia
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
1.9 ° C
1.9 °
1.9 °
84 %
1.4kmh
90 %
Uto
2 °
Sre
4 °
Čet
3 °
Pet
3 °
Sub
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime