- REKLAMA -
17.9 C
Užice

Ne jenjava divlja gradnja na Tari

Nakon što je pre nekoliko meseci Srbiju obišla vest da cveta nelegalna gradnja na jednoj od najlepših srpskih planina, i krajem maja sa Tare stižu slične vesti.

- REKLAMA -

„Na osnovu podnetih krivičnih prijava za 6 objekata za samo 1 objekat  sudski proces je započeo. U međuvremenu su evidentirana 44 nova nelegalna objekta 32 investitora uglavnom na području Zaovina – Sekulića i Osluše odnosno katastarskih opština Beserovina, Zaugline i Konjska reka. Zapisnici o nelegalnoj gradnji su predati opštinskom i republičkom građevinskom inspektoru na dalje postupanje“, saopšteno je u NP Tara.

Kako dalje navode, od 32 investitora 22 nisu sa teritorije opštine Bajina Bašta. Takođe, izražena je tendencija fiktivne prijave lica iz drugih opština na adrese na Tari ili čak registracija poljoprivrednih gazdinstva kako bi zaobišli određene procedure i lakše došli do građevinske dozvole.

„Službe JP „Nacionalni park Tara” će nastaviti da postupaju u skladu sa ovlašćenjima i ovom prilikom apelujemo na ostale nadležne institucije da budu dosledne i ekspeditivne u poštovanju zakona i sprovođenju zakonskih procedura i rešenja kako bi stali na put ovom problemu“, kažu u ovom javnom preduzeću.

 Osim uništavanja staništa i ugrožavanja retkih vrsta nelegalna gradnja vodi ka estetskoj degradaciji predela i stvaranju komunalnih problema i zagađenju vodoizvorišta.

Krivične prijave protiv pojedinačnih investitora na Tari

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
17.9 ° C
19.4 °
17.9 °
41 %
4.1kmh
0 %
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
20 °
Sre
23 °
Čet
26 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime