- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Narodna biblioteka iz Požege – počeo program podsticanja početnog čitanja

Narodna biblioteka iz Požege – počeo program podsticanja početnog čitanja

- REKLAMA -

Pre dva dana Narodna biblioteka iz Požege počela je sa ovogodišnjim programom za podsticanje početnog čitanja. Već 13. godinu oni u saradnji sa učiteljima i roditeljima na ovaj način uvode decu u svet knjiga. U okviru “Bibliobubamare” pred prvacima je zadatak da pažljivo pročitaju 6 knjiga odabranih u sladu sa njihovim uzrastom. I za učenike drugog razreda, odnosno “Bibliopčelice” odabrano je 6 naslova. NJihov zadatak će biti i da pišu i ilustruju dnevnik čitanja, a krajem maja očekuje ih testiranje sa pitanjima o pročitanim delima i kviz.

“Sve je na dobrovoljnoj bazi, to nikako ne sme da bude neka obaveza. Ono što mi želimo je da se naviknu, pre svega, da dolaze u biblioteku, da čitaju raznovrsne knjige i da im to postane dobra navika koja će ostati za ceo život. Mi odaberemo, ovoga puta je to šest naslova. Moram da kažem da je na početku to bilo deset , sada je šest. Morali smo malo da smanjimo izbor, jednostavno čitalačke navike dece su nešto slabije nego na početku. Sada je to šest lepih naslova, ima tu onih sa manje teksta, poezije, proze, dakle jedan dobar izbor za koji oni dobijaju nalepnice. To je još jedan način da ih animiramo da redovno dolaze”, kaže Daniela Skoković sa dečijeg odeljenja biblioteke.

Као и ранијих година највредније учеснике очекује наградни излет. Планирано је да 27. маја крену пут Београда.

“Ја волим да кажем, највећа награда за све оне који учествују је заправо то што ће да читају. Али, имамо и неке симболичне награде из године у годину. Оно што деца воле то је завршни квиз који се одвија 25. маја, а потом оне најбоље водимо на наградни излет. Мислим да ће ове године ипак бити Београд, јер тамо их одведемо у Народну библиотеку Србије, Храм Светог Саве, Музеј науке и технике и Ботничку башту”, најављује Даниела Скоковић.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime