- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Najavili uspostavljanje saobraćaja od Mokre Gore do Višegrada(VIDEO)

Najavili uspostavljanje saobraćaja od Mokre Gore do Višegrada(VIDEO)

- REKLAMA -

Formirana je Komisija radi ponovnog uspostavljanja železničkog saobraćaja od Mokre Gore do Višegrada, saopštili su iz Vlade Srbije nakon jučerašnjeg sastanka ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislava Momirovića sa delegacijom Republike Srpske i ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Ćorićem.

– Naš cilj je da železnicu dodatno integrišemo sa Republikom Srpskom i za petnaest dana Mokru Goru ponovo ćemo povezati sa Višegradom i time ćemo dobiti jedinstvenost kako u saobraćajnom tako i turističkom smislu, izjavio je ministar Momirović.

Prema navodima Momirovića, resorno ministarstvo je investiralo približno deset miliona evra da bi se stvorili uslovi koji će Mokru Goru povezati sa Višegradom.

Sastanku u Mokroj Gori su prisustvovali i direktor Srbija voz Ivan Bulajić, gradonačelnica Užica Jelena Raković-Radivojević, načelnik Opštine Višegrad Mladen Đurević.

  • Uspostavljanje redovnog saobraćaj za Višegrad, od velikog je turističkog značaja za regije s obe strane granice i značajan projekat u okviru veza Republike Srbije i Republike Srpske, istakla je gradonačelnica Užica  Jelena Raković Radivojević.

Foto Grad Užice

Foto Grad Užice

Foto izvor Grad Užice

Železnička pruga Mokra Gora – Višegrad je pruga uzanog koloseka, dužine oko 25 km.

Zbog nerentabilnosti je 1974. godine doneta odluka o ukidanju prvobitne trase pruge, svečano otvorene 1925. godine, pa su uklonjeni šine i pragovi. Nakon obnove pruge na relaciji Mokra Gora – Višegrad, u avgustu 2010. godine je prva kompozicija saobraćala od Mokre Gore do Višegrada.

Prema potrebi su vozovi saobraćali na relaciji Mokra Gora – Višegrad od 2012. do 2019. godine.

Voz Nostalgija nije saobraćao 2020. godine na relaciji Mokra Gora – Višegrad,dok je u protekloj godini redovan saobraćaj voza Nostalgija organizovan na pruzi Mokra Gora – Šargan Vitasi, a ne i do Višegrada.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
heavy intensity rain
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
69 %
0.9kmh
100 %
Sub
19 °
Ned
17 °
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime