- REKLAMA -
1.9 C
Užice
Početna Slobodno vreme Nagrade za užičko pozorište na dečjem festivalu Mali Joakim u Vranju

Nagrade za užičko pozorište na dečjem festivalu Mali Joakim u Vranju

- REKLAMA -

Predstava ,,Vasilisa Prekrasna” užičkog narodnog pozorišta osvojila je dve nagrade na 16. festivalu profesionalnih pozorišta za decu i mlade „Mali Joakim“ u Vranju.

Nagrada „Mali Joakim” za dramski tekst dodeljena je Miodragu Miši Stanisavljeviću za tekst Vasilisa Prekrasna. “Na karakterističan, lirski način, autor se vešto koristi lokalizmima i arhaizmima oslanjajući se na retko korišćene motive slovenske mitologije”, piše u obrazloženju žirija.

Nagrada za glumačko ostvarenje dodeljena je glumcu užičkog pozorišta Nikoli Peneziću za ulogu Stvorenja koje jede korenje uz naglasak da Nikola “na ekscentričan, a opet glumački zahtevan i šarmantan način donosi na scenu prirodnost jednog mističnog stvorenja“.

Glumac Nikola Penezić, Narodno pozorište Užice

Foto J.P.

Pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja bilo je domaćin festivala profesionalnih pozorišta za decu i mlade „Mali Joakim“ od 12. do 18. novembra, koji ove godine proslavio 16. rođendan.

Festival je okupio najbolje dečije predstave „južno od Save i Dunava“, a ovogodišnji selektor ,,Malog Joakima” glumac i umetnički direktor vranjskog Pozorišta, Bojan Jovanović je za takmičarski deo odabrao 11 predstava, iz 10 pozorišta: Pozorišta ”Bora Stanković” Vranje, Kraljevačkog pozorišta, Kruševačkog pozorišta, Narodnog pozorišta Leskovac, Narodnog pozorišta Pirot, Narodnog pozorišta Užice, Pozorišta za decu Kragujevac, Narodnog pozorišta Priština, Pozorišta Lutaka Niš i Pozorišta Tinočke krajine, Zoran Radmilović iz Zaječara.

https://uzickopozoriste.rs/index.php/repertoar/velika-scena/item/1313-vasilisa-prekrasna

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
1.9 ° C
1.9 °
1.9 °
84 %
1.4kmh
90 %
Uto
2 °
Sre
4 °
Čet
3 °
Pet
3 °
Sub
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime