- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Slobodno vreme Na Festivalu Dani Danila Lazovića predstavljena knjiga o Slobodanu Bodi Ninkoviću

Na Festivalu Dani Danila Lazovića predstavljena knjiga o Slobodanu Bodi Ninkoviću

- REKLAMA -

Drugog dana festivala “Dani Danila Lazovića” u Priboju publika je imala priliku da vidi promociju knjige o glumcu Slobodanu Bodi Ninkoviću “Slušaj sine ove velike reči”, koju je napisao Jovica Tišma, saopštili su organizatori.

Ninković je kazao da drugi put učestvuje na festivalu, ali da prvi put učestvuje sa muzičkim programom.

On je ocenio da festival napreduje, navodeći da ima dobre uslove za realizaciju dogadjaja.

Autor knjige Jovica Tišma kazao je da predstavljanjem knjige, predstavljaju Ninkovića “sa nečim što publika ne zna o njemu” da je on i kompozitor i dobar pevač.

U programu su učestvovali Ninković i bend Ops.

Program je nastavljen izvodjenjem predstave “Simfonija Crnjanski” u režiji Djordja Markovića, koja je i njegov doktorski rad. U predstavi igraju Djordje Marković, Mihailo Laptošević, Kristina Pajkić, Marta Bogosavljević i Milan Vučković.

“Predstava ‘Simfonija Crnjanski’, izmedju ostalog, bavi se muzikalnošću jezika Miloša Crnjanskog koji je doneo nešto novo, revolucionarno i u sam jezički izraz, napravio je jednu vrstu revolucionarne intervencije po pitanju jezika. Taj jezik zvuči magično, zavodljivo, drugačije i zato se i zove ‘Simfonija Crnjanski’. Predstava se sastoji od tri faze njegovog života: čovek ratnik, čovek ljubavnik i čovek izgnanik, a to podrazumeva njegove dramatične punktove koje je prošao kroz život i koje je svedočio u svojim delima. Predstava je dramaturški formirana od građe koja se nalazi u njegovim delima Dnevnik o Čarnojeviću, Kod Hiperborejaca i Seobe”, rekao je o predstavi reditelj Djordje Marković.

Festival “Dani Danila Lazovića” traje do 24. septembra i posvećen je očuvanju sećanja na glumca Danila Lazovića i govorenju poezije.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
heavy intensity rain
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
69 %
0.9kmh
100 %
Sub
19 °
Ned
17 °
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime