- REKLAMA -
-5.8 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Mural Radomiru Antiću će ponovo biti naslikan na prvobitnom mestu

Mural Radomiru Antiću će ponovo biti naslikan na prvobitnom mestu

- REKLAMA -

Prekrečen je mural Radomiru Antiću na zgradi u centru grada. Užičani su negodovali tvrdeći da je mural sada već deo ambijentalne celine Gradskog Trga. Ipak, mural će ubrzo biti ponovo naslikan na prvobitnom mestu.

  • Ja ovom prilikom moram da kažem da nije došlo do namernog krečenja murala već je to urađeno u toku rekonstrukcije fasade, a mural će u narednom periodu biti vraćen na prvobitno mesto. To se takođe desilo i sa muralima kod stare Pošte kada su mnogi negodovali, ali su i oni vraćeni. Grupa umetnika koja je uradila prethodni mural će u narednih par dana naslikati novi koji će biti svakako lepši, jer prethodni je već krenuo da se haba i bio je u jako lošem stanju, rekao je gradski većnik, Srđan Nedeljković.

Srđan Nedeljković, Foto: Grad Užice

Milan Milosavljević Deroks koji je naslikao prethodni mural je za Radio Lunu naveo da će on ponovo raditi mural Radomira Antića.

  • Već nekoliko meseci sam bio u kontaktu sa organizatorom pravljenja starog murala pošto je najavljena rekonstrukcija tog objekta i da će taj Antićev mural biti žrtvovan. Ideja je bila da pre nego se stari uništi mi izvedemo novi mural. Međutim, nismo stigli, nije došlo realizacije. Ovo je možda prebrzo prekrečeno. Ali vrlo brzo ćemo da se organizujemo i vratimo Antića Užičanima. Probaćemo to u istom stilu da izvedemo, rekao je za Radio Lunu slikar Milan Milosavljević Derkos.

Prekrečeni mural

 

Gradski većnik je kazao da je Radomir Antić sportska legenda i da je sve svoje slobodno vreme koristio da dođe upravo u centar grada. Mnogo dana je proveo ovde na gradskom trgu sedeći u bašti gradske kafane i zbog toga njegovo mesto i jeste ovde, na gradskom trgu.

  • Užički stadion i dečji fudbalski turnir nose njegovo ime. Radomir je zadužio grad i čitavu Srbiju, a Grad Užice će pomoći izradu novog murala, zaključio je gradski većnik, Srđan Nedeljković
- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
-5.8 ° C
-5.8 °
-5.8 °
89 %
5kmh
93 %
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-3 °
Čet
-6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime