- REKLAMA -
-5.8 C
Užice
Početna Naslovna Miholjski susreti leta u Božetićima 28. avgusta

Miholjski susreti leta u Božetićima 28. avgusta

- REKLAMA -

Manifestacija „Miholjski susreti sela 2022“ održaće se u novovaroškom selu Božetići u nedelju 28. avgusta, na praznik Velike Gospojine na kojoj će se seoske ekipe takmičiti u višeboju, a mladi iz seoskih škola u trci džakovima, poligonu i „između dve vatre“.

Takmičenja počinju u 10 časova na školskim terenima OŠ „Кnezovi Raškovići“ u Božetićima. Prijave seoskih ekipa i školskih ekipa se obavljaju u Sportskom Savezu Nova Varoš, kancelariji 306, zgrada Opštinske uprave.

Zlatarska sirijada i takmičenje za najbolju heljdopitu tradicionalno će se organizovati u centru sela Božetići. Predaja uzoraka na ocenjivanje je od 9 do 10 časova u zgradi Кonfekcije „Božetići“. Osim sira i heljdopite, tog dana će se ocenjivati i kuvari u pripremi „Кotlića na zlatarski način“.
Foto: PPMedia

Organizatori su osmislili i bogat kulturno-umetnički program koji počinje u 12 časova na bini ispred OŠ „Кnezovi Raškovići“ u Božetićima. U okviru kulturno-umetničkog programa predstaviće se narodna tradicija, igre i pesme iz novovaroškog kraja. Nastupiće КUD  Doma kulture „Jovan Tomić“, kao i pevački parovi izvika, frulaši i guslari, zdravičari i trubači, a posetioci će imati priliku da se upoznaju i sa rukotvorinama starih zanata.

Proglašenje pobednika u svim takmičenjima i disciplinama biće u 14 časova, nakon čega sledi degustacija najboljih sireva, heljdopita, kuvanog kupusa i drugih tradicionalnih jela. Za učesnike i posetioce obezbeđen je besplatan prevoz iz Nove Varoši.

Informacije o takmičenjima i učešću, mogu se dobiti u Opštinskoj upravi Nova Varoš, kancelarije br.306 i 307 ili na telefon Info-centra Turističke organizacije „Zlatar“ 062 802-6150.

- Advertisement -
IZVORPPMedia
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
-5.8 ° C
-5.8 °
-5.8 °
89 %
5kmh
93 %
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-3 °
Čet
-6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime