- REKLAMA -
20.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Mihajlovićeva: Sledeće godine novi investicioni ciklus od pet milijardi evra

Mihajlovićeva: Sledeće godine novi investicioni ciklus od pet milijardi evra

- REKLAMA -

Ulaganje u putnu infrastrukturu, promene i u železničkoj infrastrukturi

Završetkom Koridora 10 i deonice Koridora 11 od Obrenovca do Preljine završavamo jedan i započinjemo novi investicioni ciklus, ne samo u drumskoj, već i železničkoj i avio infrastrukturi, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, profesor dr Zorana Mihajlović.

Ona je, obilazeći radove na Koridoru 10 od Bancareva do Crvene Reke, gde je započelo asfaltiranje te deonice, istakla da će Srbija sledeće godine krenuti u izgradnju Moravskog koridora, auto-puta Niš-Merdare-Priština deonice i Koridora 11 od Preljine do Požege.

– Za sve navedene projekte završili smo projektno-tehničku dokumentaciju, eksproprijaciju i obezbedili garancije u budžetu, rekla je Zorana Mihajlović i dodala da se novim investicionim ciklusom, vrednim više od pet milijardi evra, stvara osnova za veći privredni razvoj.

Uvodi se nova organizacija na železničkoj stanici u Beogradu
Premeštanjem Železničke stanice u Beogradu na Prokop završavamo projekat započet 70-ih godina prošlog veka, o čemu su ugovor bivše gradske vlasti potpisale pre deset godina, rekla je Zorana Mihajlović.
Ona je istakla da je železnička stanica Prokop spremna da prihvati sav železnički saobraćaj i da je važno da se sav teret, a posebno prevoz opasnog tereta, izmesti iz centra grada.
Mihajlović je istakla i da su oni koji se danas protive premeštanju železničke stanice u oktobru 2008. godine potpisali ugovor o završetku stanice Prokop, sa ciljem izmeštanja stanice iz centra grada.
Podsetila je da će od 1. jula svi građani koji idu iz Beograda i u Beograd vozom, polaziti sa nove železničke stanice Centar, poznatije kao Prokop, a voz za Bar će privremeno ići sa stanice Topčider zbog ukrcavanja automobila na voz, a dok se ne završi stanica Zemun.
Iz Srbija Voz a.d. su rekli da je od 19. juna počeo da saobraća međunarodni voz za Bar iz Subotice, a od 20. juna voz iz Bara za Suboticu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
20.9 ° C
20.9 °
17.4 °
72 %
0.5kmh
0 %
Ned
37 °
Pon
34 °
Uto
34 °
Sre
36 °
Čet
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

171 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime