- REKLAMA -
18.3 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Maksimović podneo ostavku, Milivojević predložen za vd direktora

Maksimović podneo ostavku, Milivojević predložen za vd direktora

- REKLAMA -

Direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović je podneo ostavku na tu funkciju, kako je obrazložio, iz ličnih razloga, pa će odbornici Skupštine grada Užica na 19. sednici, 30. juna,  razmatrati rešenja o Maksimovićevom razešenju i o imenovanju Miloša Milivojevića za vršioca dužnosti direktora JP Užice razvoj.

  • Osnivač može imenovati vršioca dužnosti direktora ustanove, bez prethodno sprovedenog javnog konkursa, u slučaju kada direktoru prestane dužnost pre isteka mandata, odnosno kada javni konkurs za direktora nije uspeo. Gradsko veće na sednici održanoj 21. juna 2022. godine, utvrdilo je da predloženi kandidat Miloš Milivojević, ispunjava sve zakonom propisane uslove, pa predlaže Skupštini grada da predlog Rešenja razmotri i usvoji, navedeno je kao obraloženje u predlogu odluke o imenovanju vd direktora JP Užice do izbora direktora javnim konkursom, najduže na period od godinu dana.
  • Miloš Milivojević, rođen je 1986. godine u Beogradu. Osnovnu i srednju elektrotehničku školu završio je u Užicu, a potom na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu 2010. godine stekao zvanje diplomiranog inženjera organizacionih nauka. Od 2014. godine zaposlen u Gradskoj upravi grada Užica, na upravljanju projektima, a potom na poslovima informisanja kao rukovodilac Odeljenja za odnose sa javnošću. Kao radnik gradske uprave učestvovao je u realizaciji brojnih projekata. Oženjen i otac je dvoje dece, piše u priloženoj biografiji.

Podsetimo, Milivojević rukovodi tematskom radnom grupom za javno informisanje pri izradi Plana razvoja grada Užica, imenovan je na 17. skupštinskoj sednici za člana Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Užice.

Podsetimo, Nikola Maksimović je poslednji put imenovan za direktora JP Užice razvoj na 12. skupštinskoj sednici krajem septembra prošle godine nakon javnog konkursa i izbornog postupka, kako je navedeno, kao jedini kandidat koji je podneo potpunu prijavu na javnom konkursu.

Diplomirani mašinski inženjer Nikola Maksimović je završio Mašinski fakultet u Beogradu. Od decembra 2012. do decembra 2016. godine Maksimović je bio direktor tadašnje Direkcije za izgradnju,  potom je izabran za direktora JP Užice razvoj.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
18.3 ° C
18.3 °
18.3 °
49 %
10.6kmh
82 %
Sub
18 °
Ned
8 °
Pon
4 °
Uto
6 °
Sre
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime