- REKLAMA -
12 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Ljubovija: Počinje izgradnja bazena i auto kampa u vrednosti 75 miliona dinara

Ljubovija: Počinje izgradnja bazena i auto kampa u vrednosti 75 miliona dinara

- REKLAMA -

Polaganjem kamena temeljca označen je početak izgradnje bazena u opštini Ljubovija, što predstavlja realizaciju kapitalanog infrastrukturnog projekta vrednog 75 miliona dinara. U sklopu bazena planirana je i izgradnja kampa i ostalih sadržaja, što će dodatno doprineti razvoju turizma u ovoj opštini. Na početak ovih radova čekalo se dve godine, jer sredtsva resornog ministarstva usled administrativnih problema nisu mogla biti iskorišćena.

„Verujemo da će biti uspešan početak izgradnje bazena i spremni smo da kao ministarstvo i dalje investiramo u razvoj turizma kako u Ljuboviji, tako i u regiju  Zapadne Srbije, jer je to jedna od najposećenijih regija i jedna od turističkih desitinacija u Srbiji koja ima najviše posetilaca. Opština Ljubovija treba sve više da se bazira na razvoju domaćeg turizma, ali pre svega na razvoju infrastrukturnih kapaciteta, u sklopu toga i ponuda nekih novih usluga i naravno da je zbog toga ovaj bazen izuzetno značajan” , rekla je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ovaj kraj dobro je poznat ljubiteljima prirode u Srbiji, pre svega zbog neverovatnih prirodnih lepota, ali i čuvenih manifestacija.  Reka i kanjon Trešnjice, planina Bobija i jedno od poslednjih stanišata beloglavog supa, samo su neki od atraktivnih lokaliteta ovog dela naše zemlje.

„Drinska regata koja je 2019. godine imala je 200.000 posetilaca je takođe jedan neverovatan turustički brend ovog regiona i u sklopu toga ima mnogo potencijala, ali mora se raditi i na infrasturkturi i na razvoju dodatnih usluga. Pogotovu što će od naredne godine dominirati receptivni turizam, što znači domaći turisti, destinacije koje su više okrenute prirodi, ekodomaćinstvima, to je ono što će dominirati i privlačiti kako domaće, tako i strane turiste“, istakla je ministarka i najavila nove infrsatrukturne projekte u Ljuboviji.

„Ono što nedostaje ovom kraju jeste turistička infrastruktura, ona se nadograđuje, jako velika prednost  jeste činjenica da će u narednom periodu biti izgrađene moderne saobraćajnice koje će značajno olakšati dolazak i skratiti vreme koje je potrebno da biste došli na jednu ovakvu destinaciju“, rekla je Matić.

RINA

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
few clouds
12 ° C
12 °
12 °
62 %
4.6kmh
20 %
Pet
18 °
Sub
18 °
Ned
19 °
Pon
22 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime