- REKLAMA -
21.3 C
Užice
Početna Srbija i region Politika Lista Da Užice ima budućnost: Prioritet da građanima Užica vratimo veru u...

Lista Da Užice ima budućnost: Prioritet da građanima Užica vratimo veru u izborni sistem

Prema preliminarnim rezultatima izbora za odbornike u Skupštini grada Užica, izborna lista Da Užice ima budućnost -Glišo Vidović (nosilac liste Glišo Vidović) dobila je 4.524 glasa birača (10 odbornička mandata)

- REKLAMA -

Foto screenshot GIK Užice preliminarni rezultati

Da li ste zadovoljni rezultatima sa lokalnih izbora u Užicu?

Izbornim rezultatima smo zadovoljni imajući u vidu da prvi put nastupamo na političkoj sceni i da smo osvojili visoko drugo mesto i obezbedili 10 odborničkih mesta u Skupštini grada Užica. Nezadovoljni smo izlaznošću građana i smatramo da je jedan od prioritetnih zadataka da građanima Užica vratimo veru u izborni sistem i demokratiju.

Komentar na tok izbornog procesa?

Izborni proces je prošao u neravnopravnoj borbi, u kojoj je sa jedne strane Srpska napredna stranka sa svojim satelitima koristila sve moguće državne resurse, pretila glasačima, kupovala ih, ucenjivala ih i na drugi način vršila pritisak da bi ostvarila što bolji rezultat. Sa druge strane Grupa građana Sloga je izašla govoreći o svojim delima, izbornom programu i za nju su glasali rasterećeni slobodnoumni građani koji se nisu dali ni prodati ni uceniti.

Kako vidite rad užičke skupštine sa novim odborničkim mandatima i funkcionisanje grada u narednom periodu?

Skupštinska debata će biti interesantna. Sa jedne strane ćemo imati nesposobne odbornike gradske vlasti koji su navikli na komfor i ležernost jer u prethodne 4 godine nisu imali opoziciju sa druge strane, dok sa druge strane sada imamo odbornike iz opozicionih izbornih aktera koji će jasno predstavljati volju naroda i voditi debate u interesu zajednice.

Sa kim očekujete da ćete kao stranka najbolje sarađivati?

Verujemo da ćemo imati dobu saradnju sa svim opozicionim odbornicima i da će nam uvek u prvom planu biti interesi građana Užica i borba protiv korupcije i kriminala koji sprovode gradske vlasti.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
21.3 ° C
21.3 °
21.3 °
78 %
1.3kmh
60 %
Sre
26 °
Čet
26 °
Pet
28 °
Sub
30 °
Ned
35 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime