- REKLAMA -
20 C
Užice
Početna Slobodno vreme JP Gold gondola: Vožnja gondolom po najvišim standardima

JP Gold gondola: Vožnja gondolom po najvišim standardima

- REKLAMA -

Najveći uspeh za više od tri godine rada Gold gondole su zadovoljni putnici za koje je vožnja najdužom gondolom na svetu iskustvo van svake kategorije, a za to je bila potrebna dugogodišnja posvećenost do najsitinijeg detalja. Zato i ne čudi da je baš među prvima JP „Gold gondola Zlatibor“ dobilo Rešenje o izdavanju odobrenja za rad žičare u zemlji jer je prepoznato kao instalacija koja funkcioniše po najvišim standardima evropskih žičara. Naša želja je da proizvodimo najlepše uspomene zbog kojih su nam, od početka rada, prioriteti bezbednost putnika i besprekorno funkcionisanje instalacije što se odrazilo kroz pozitivnu ocenu izveštaja Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor. Ova vrsta dokumenta je garancija kvaliteta našeg rada, ali i dokaz da je svaki korak prilikom izgradnje najduže gondole na svetu pažljivo planiran i usklađen sa najsavremenjijim trendovima po kojima funkcionišu žičare.

Ažurno vođenje dokumentacije o radu žičare, kao i pravovremena obuka zaposlenih, olakšala je prikupljanje dokumentacije. JP „Gold gondola Zlatibor“ je odmah po sticanju zakonskih uslova, podnelo zahtev i dobilo pozitivan izveštaj o stručnom pregledu gondole broj GG 01/23 Insituta Bor, kao i odobrenje za rad, uz upis Gold gondole u Upisnik žičare od strane Direkcije za železnice. Podsećamo da je naše preduzeće i do tog trenutka, svoj rad i poslovanje usklađivalo sa pozitivnim zakonskim propisima Republike Srbije i međunarodnim standardima koji uređuju ovu oblast.

Dobijanjem pozitivnog izveštaja o stručnom pregledu Gold gondola je svrstana među prve žičare koje su stekle odobrenje za rad. Stručnim pregledom utvrđeno je da je postrojenje žičare adekvatno opremljeno, kao i da se održava u skladu sa propisima i tehničkim uslovima koji se odnose na konstrukciju, opremu, održavanje i opremljenost propisanim uređajima.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, primenjujući Zakon o žičarama za transport lica i Pravilnik o stručnom pregledu žičara za transport lica i specifičnih vučnih instalacija, ovlastilo je Institut Bor za stručni pregled žičara i specifičnih vučnih instalacija. Direkcija za žičare je izdala Rešenje o izdavanju odobrenja za rad, između ostalog, i na osnovu izveštaja o stručnom pregledu Instituta u Boru.

Trasom dugom skoro 9 kilometara, najduža je jednosegmentna panoramska gondola na svetu. Kapaciteta 800 putnika na sat u 72 kabine sa po 10 mesta, i sa mogućnošću maksimalnog kapaciteta od 90 kabina i 1000 putnika, kreće se maksimalnom brzinom od 6 metara u sekundi. U saradnji sa renomiranim francuskim proizvođačem Kompanijom Poma kompletna instalacija urađena je u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine.

Zlatiborska Gold gondola je za veoma kratko vreme postala ne samo najveća turistička atrakcija, već i simbol modernog koncepta zabave na planini. Za tri godine rada prevezla je više od 800 000 putnika nudeći raznovrsne sadržaje u skladu sa zdravim stilovima života i društveno odgovornim poslovanjem.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
20 ° C
20 °
20 °
59 %
1.5kmh
5 %
Uto
35 °
Sre
35 °
Čet
33 °
Pet
35 °
Sub
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime