- REKLAMA -
11.4 C
Užice
Početna Srbija i region Jovanović(Novi DSS): Da Srbiju vratimo u normalne tokove pravne države(AUDIO)

Jovanović(Novi DSS): Da Srbiju vratimo u normalne tokove pravne države(AUDIO)

Novi DSS u razgovoru sa građanima Užica

- REKLAMA -

Ova vlast dobrim delom počiva na jednom siledžijskom karakteru koji sad već postaje nesnosan za građane, izjavio je u Užicu dr Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije, ocenivši da režim vlada po sistemu ucena, ponižavajući sopstveni narod, ali i da slabi strah u zemlji i da će se sve više ljudi odlučivati, kako je naveo, da oslobodi državu.

  • Da Srbiju koju je SNS pretvorio u partijsku prćiju vratimo u normalne tokove pravne države, institucije, poštovanja reda, poštovanja zasluga prema talentu, diplomama, umeću, a ne prema stranačkoj pripadnosti, naveo je Jovanović predočivši da se Nova Demokratska stranka Srbije zalaže za smenu vlasti, decentralizaciju zemlje, pravljenje regiona, za povećanje nadležnosti lokalnih samouprava i njihove odgovornosti.

Istakavši da se nedovoljno insistira na prevremenim izborima, posebno u Beogradu, Jovanović je najavio da će Srpska koalicija NADA, Pokret obnove kraljevine Srbije i Novi DSS izaći na izbore, te da će Novi DSS uskoro imati i novi odbor u Arilju, uz oko 90 postojećih u gradovima i opštinama Srbije.

Prema navodima Jovanovića, samo jedan čovek zna kada će biti izbori i to, kako je dodao, ukazuje na bolest našeg političkog sistema.

Jovanović je napomenuo da je promena izbornog sistema prvi preduslov promene stanja u zemlji i da bi donela višestruku korist.

  • Svako mesto u zemlji će onda imati svog narodnog poslanika što danas nije slučaj, napomenuo je dodavši da bi glasanje za ljude po imenu i prezimenu promenilo na bolje političku scenu.

Bio je Jovanović na nekoliko protesta protiv nasilja, ali ne, kako je dodao, i na televizijama sa nacionalnom frekvencijom u poslednjih godinu i po dana.

U februaru, prema navodima Jovanovića, izdat je narod na Kosovu i Srbija kao država.

  • Sad je stvarno svaki dan njihovog opstanka na vlasti dan ogromne štete i za nacionalnu priču u Srbiji i za Srbiju kao takvu, kazao je predsednik Nove Demokratske stranke Srbije.

Predsednik Gradskog odbora Novog DSS-a u Užicu i član Izvršnog odbora Branko Đurić je ocenio da SNS izuzetno loše radi u gradu.

Podsetivši da na poslednjim lokalnim izborima nisu dobili odbornike u užičkoj skupštini, predsednik GrO Nove Demokratske stranke Srbije u Užicu je napomenuo da bi na proleće trebalo da budu održani lokalni izbori.

Prema navodima Đurića, Novi DSS u Užicu ima dobar odnos sa Srpskom strankom Zavetnici i Srpskim pokretom Dveri. Podsetio je da im je siguran partner POKS, dok su na lokalu bili ujedinjeni sa opozicijom protiv, kako je naveo, pljačke zbog potencijalnih javno – privatnih partnerstava.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
clear sky
11.4 ° C
11.4 °
11.4 °
73 %
1.6kmh
3 %
Ned
26 °
Pon
27 °
Uto
25 °
Sre
4 °
Čet
9 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime