- REKLAMA -
24.2 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje Javni čas prve pomoći(VIDEO)

Javni čas prve pomoći(VIDEO)

- REKLAMA -

Svetski dan prve pomoći, 11. septembar Crveni krst Užice je u saradnji sa užičkim Domom zdravlja i učenicima Medicinske škole obeležio javnim časom prve pomoći na Trgu partizana. Volonteri Crvenog krsta Užice, patronažne službe i Hitne pomoći su izveli pokaznu vežbu u slučaju saobraćajne nesreće i povrede na građevini.

Glavna sestra Doma zdravlja Mirjana Ješić je navela da je ova pokazna vežba značajna jer je veoma važno da neko adekvatno ume da pruži prvu pomoć povređenom dok ne stigne Hitna pomoć.

Ovom pokaznom vežbom nastavili smo saradnju sa Domom zdravlja i Medicinskom školom, naveo je stručni saradnik za prvu pomoć Crvenog krsta Danilo Starčević.

Osim danas mi tokom cele godine imamo aktivnosti koje se odnose na obuku pružanja prve pomoći. Naravno ta trening sezona počne u decembru uz pomoć patronažnih sestara iz Doma zdravlja edukujemo decu u osnovnim školama, a  zatim kreće i takmičarska sezona za volontere Crvenog krsta. Pružanje prve pomoći je veština, nije vezana samo za medicinske radnike već za sve ljude. Nekada bez te prve pomoći koliko je ključna u nekim situacijama, ukoliko je ne pružimo može kasnije da dođe do pogoršanja stanja i nekog problema, rekao je Starčević.

On je naveo da će za pet dana volonteri užičkog Crvenog krsta nastupiti na državnom takmičenju sa dve ekipe, podmaldak i omladina.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
24.2 ° C
24.2 °
24.2 °
67 %
0.7kmh
57 %
Pon
29 °
Uto
30 °
Sre
24 °
Čet
26 °
Pet
26 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime