- REKLAMA -
12.6 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kultura Izložba Žena, ženama otvorena u Kulturnom centru u Sevojnu

Izložba Žena, ženama otvorena u Kulturnom centru u Sevojnu

U planu oživljavanje prostora, kažu

- REKLAMA -

Otvaranjem izložbe Žena, ženama, autorke Ivane Samardžić iz Užica, u Kulturnom centru Sevojnu su počele aktivnosti na oživljavanju tog prostora, prema navodima Filipa Baralića, direktora Gradskog kulturnog centra, koji je poručio da će GKC organizovati još sadržaja iz kulture i zabave u narednom periodu u Sevojnu.

  • Želja nam je da ovaj prelepi prostor oživimo i počinjemo izložbom sugrađanke Ivane Samardžić, kojoj slikarstvo nije primarna profesija, ali poseduje talenat koji godinama razvija i čije rezultate danas možemo da vidimo. Inspiracija se oslikala u različitim motivima, postavka je podeljena u nekoliko celina u kojima su zastupljeni različiti pristupi od potreta do pejzaša, a sve je plod rada i ljubavi prema umetnosti, naveo je Baralić na otvaranju izložbe Žena, ženama na Međunarodni dan žena.

Otvaranje ove izložbe ima svoju simboliku, dešava se na 8. mart, dan kada treba da se setimo hrabrih žena koje su se borile za ono što danas imamo, pravo glasa, pravo da se borimo, pravo da biramo muža ili partnera da posedujemo imovinu. Žene u 19. veku nisu imale ništa od ovoga, a za to se nije borila samo Klara Cetkin već i naše srpkinje poput Marije Mage Magazinović i Nadežde Petrović. (…) Ima jedna prelepa rečenica od Ive Andrića koja kaže: Žena stoji kao kapija na izlazu i na ulazu ovog sveta, kazala je predsednica Gradske opštine Sevojno Mirjana Đurić. Foto: Grad Užice

Foto izvor Grad Užice

Podsetimo, Kulturni centar u Sevojnu je zvanično otvoren u septembru 2019. godine nakon što je rekonstruisana škola iz početka 20. veka za šta su Ministarstvo državne uprava i lokalne samouprave i Grad Užice obezbedili ukupno 16 miliona dinara.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
12.6 ° C
12.6 °
12.6 °
70 %
4kmh
100 %
Sub
13 °
Ned
12 °
Pon
7 °
Uto
1 °
Sre
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime