- REKLAMA -
1.4 C
Užice
Početna Srbija i region Integrisano upravljanje granicom obaveza Srbije

Integrisano upravljanje granicom obaveza Srbije

- REKLAMA -

Današnja akcija deljenja informativnih letaka putnicima na graničnim prelazima jedna je od aktivnosti kojom su građani upoznati sa integrisanim upravljanjem granicom i pozvani da, ukoliko primete, prijave nepravilnosti u radu institucija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sistem integrisanog upravljanja granicom je osmišljen na način da osigurava potpunu bezbednost državnih granica i omogući brz i nesmetan prelazak putnika i roba saradnjom svih graničnih službi.

Integrisano upravljanje granicom predstavlja direktnu korist za građane i privredu, upravo zato što će putnici, turisti i privrednici koji putuju u Srbiju ili izlaze iz naše zemlje provoditi znatno manje vremena na granici, a sve zahvaljujući saradnji policije, carine, fitosanitarne i veterinarske inspekcije, istakao je načelnik Uprave granične policije Mile Jandrić.

Osim primene od strane država članica EU, sistem integrisanog upravljanja granicom predstavlja prioritet i za države kandidate tokom pristupnih pregovora.

Nijedna služba ne može sama da spreči sve potencijalne opasnosti, niti može sama da ubrza promet. Samo zajedno, timskim radom, kroz integrisano upravljanje granicom, možemo unaprediti efikasnost za opšte dobro, istakao je zamenik direktora Uprave carina Srbije Duško Marinković.

Ova aktivnost organizovana je u okviru projekta EU podrška efikasnom upravljanju granicom, koji finansira Evropska unija. U prethodnom periodu, Evropska unija je kroz Ugovor o sektorskoj reformi za integrisano upravljanje granicom obezbedila podršku Srbiji od 28 miliona evra, od čega je 22,86 miliona evra iznosila direktna budžetska podrška.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light snow
1.4 ° C
1.4 °
1.4 °
97 %
1.8kmh
91 %
Sub
1 °
Ned
3 °
Pon
3 °
Uto
1 °
Sre
-2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime