- REKLAMA -
14.4 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Gradski štab: Efikasnom upotrebom pene za gašenje i naporima vatrogasaca smanjena količina...

Gradski štab: Efikasnom upotrebom pene za gašenje i naporima vatrogasaca smanjena količina dima

- REKLAMA -

Gradski štab za vanredne situacije je na današnjoj sednici konstatovao da se aktivnosti na gašenju požara na deponiji RC Duboko odvijaju u skladu sa utvrđenim planovima i prema utvrđenoj dinamici i da je efikasnom upotrebom pene za gašenje i naporima vatrogasasca spasilaca, u većoj meri smanjena opožarena površina, što je za posledicu imalo smanjenje količine dima.

Oni su na sednici konstatovali da je prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Užice u ranim jutarnjim časovima bilo oscilacija u kvalitetu vazduha, pre svega zbog vremenskih uslova i pojačanog vetra, ali su izmerene srednje vrednosti i dalje u dozvoljenim granicama. Sve informacije o stanju kvaliteta vazduha građani mogu dobiti putem sajta Zavoda za javno zdravlje Užice, Agencije za zaštitu životne sredine, kao i na sajtu grada Užica.

Gradski štab za vanredne situacije je doneo zaključke da treba nastaviti sa svim planiranim aktivnostima, uz poštovanje mera bezbednosti radi zaštite lica koja su angažovana na gašenju požara.

-Nastaviti sa svakodnevnom koordinacijom svih angažovanih subjekata na gašenju požara i odmah po uočavanju potencijalnog problema obavestiti nadležne službe kako bi se isti blagovremeno rešio.

-U Stručno-operativni tim neophodno je uključiti po jednog predstavnika svakog osnivača RC Duboko radi neposredne koordinacije i komunikacije u sprovođenju potrebnih mera na gašenju požara i razmene neophodnih informacija o stanju i potrebama.

Komadant Gradskog štaba

Gradonačelnica Jelena Raković Radivojević

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
98 %
0.5kmh
100 %
Pon
22 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime