- REKLAMA -
-13.7 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Gradi se eko park kod Priboja

Gradi se eko park kod Priboja

- REKLAMA -

Umesto nekadašnjeg nekultivisanog i zaplavljenog zemljišta i deponije koja pluta kod brane Potpeć u Priboju gradi se se eko park na čak dva hektra površine, prenosi RINA.

Prostor je očišćen, žbunje i šiblje uklonjeno, vratače i uvale poravnjane, a u priličnoj meri proširen je i prilazni put, od magistrale i graničnog prelaza Uvac, dužine blizu 500 metara.

Uradiće se obaloutvrda dužine 150 metara, da više ne bi bilo plavljenja, prostor će se nasuti još najamnje pola metra, da bi se onemogućio prodor podzemnih voda, a od sadržaja planirano je postavljanje 20 tzv. pečurki za odmor, dečji mobilijar, fudbalski teren sa veštačkom travom, teren za košarku, parking za posetioce i pozornica na samom ušću Uvca u Lim, gde bi se mogli izvoditi kulturni i zabavni sadržaji, pa zašto ne i venčanja, kaže direktor JP za uređenje gređevinskog zemljišta i razvoj Priboj Zdravko Pešut.

Do budućeg eko parka može se stići i stazom zdravlja, koja počinje iz starog dela Priboja, pored koje je ove jeseni zasađeno 670 višegodišnjih dekorativnih sadnica breze, lipe, graba i jasena.

Projekat je vredan 25 miliona dinara, a ove godine uloženo je 12 miliona od čega je 10 obezbedilo Ministarstvo zaštite životne sredine, a 2 opština Priboj.

- Advertisement -
IZVORRina
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-13.7 ° C
-13.7 °
-13.7 °
89 %
1.9kmh
15 %
Uto
-11 °
Sre
1 °
Čet
2 °
Pet
3 °
Sub
-0 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime