- REKLAMA -
0.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Grade zgradu na pijacu

Grade zgradu na pijacu

- REKLAMA -
Krajem naredne ili početkom 2020. godine uređena prekrivena pijaca

 

Zgrada, 600 kvadratnih metara površine, biće izgrađena za četiri meseca na prostoru užičke pijace.

Na strani ulice Nikole Pašića užička firma Uepolis gradi zgradu u kojoj će biti upravne prostorije Bioktoša, a u prizemlju prodajni prostor i 20 lokala koji će se izdavati licitacijom.  

Sa oko 40 miliona dinara užički JKP Bioktoš finansira prvu fazu rekonstrukcije pijace u koju će tokom narednih godina biti uloženo ukupno stotinu miliona dinara.  

 

Iz Bioktoša najavljuju da će u sklopu sledećih faza rekonstrukcije biti izgrađena još jedna zgrada iste površine, fast garaža na prostoru zanatske pijace i krovna konstrukcija kojom će ceo užički pijac biti prekriven.

Dinamika radova zavisiće od priliva novca. Iz Gradske kuće obećavaju da se Bioktošu neće uzeti deo ovogodišnje dobiti kako bi taj novac bio uložen u, kako navode, dugoočekivanu investiciju.  

Rekonstrukcija pijace Lipa, prema rečima gradonačelnika Tihomira Petkovića, usledila je zahvaljujući dobrom radu i racionalnom poslovanju JKP Bioktoš, ali i politici lokalne samouprave koja je odlučila da se odrekne dela dobiti, na koje ima pravo, u korist javnih preduzeća, pod uslovom da taj novac ulože u nove projekte.

Fotografije iz projekta pijace Lipa. Projektant je firma iz Kruševca Urbanpro.
Fotografije iz projekta pijace Lipa. Projektant je firma iz Kruševca Urbanpro.
 
 
 
 
- Advertisement -
Jelena Penezić
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
81 %
1.6kmh
99 %
Sub
1 °
Ned
1 °
Pon
2 °
Uto
1 °
Sre
3 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

jedan komentar

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime