- REKLAMA -
14.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Grade zaštitu od kiše i snega kod početne stanice zlatiborske gondole

Grade zaštitu od kiše i snega kod početne stanice zlatiborske gondole

- REKLAMA -

Gradiće nadstrešnicu kod početne stanice Gold gondole na Zlatiboru, zbog čega će najduža jednosegmentna panoramska žičara na svetu prevoziti putnike samo vikendom tokom oktobra.

Foto JP Gold Gondola

  • Po završetku radova, na jednom mestu, u natkrivenom prostoru, putnici će moći da kupe karte i da se ukrcaju u kabine. Nadstrešnica će biti zaštita od svih atmosferskih prilika, time će putnicima čekanje na ulaz u kabine biti znantno ugodnije, kazala je Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola Zlatibor.

Foto JP Gold Gondola

Foto JP Gold Gondola

Novi objekat, visine 11,5 metara i dužine 32 metra, kako je pojašnjeno iz JP Gold gondole, predstavlja delimično zatvorenu nadstrešnicu koja natrkiva polaznu stanicu gondole, potom se, sa jugozapadne strane, nastavlja na buduću upravnu zgradu gondole.

  • Početna stanica gondole će imati samostalne ulaze i izlaze sa zapadne i istočne strane sa jasno odvojenim putanjama kretanja za dolaske i polaske. U okviru natkrivenog prostora su predviđena i tri trgovinska lokala sa zasebnim ulazima, namenjena prodaji suvenira, sportske opreme i sličnog, naveli su iz tog javnog preduzeća.

Foto J.P.

Gold gondola vazdušnom trasom, dugom devet kilometara, povezuje centar Zlatibora sa Ribničkim jezerom i vrhom Tornika. Radiće tokom oktobra subotom i nedeljom od 9 so 16 sati i 30 minuta. Poslednja vožnja sa Tornika je u 17.30.

Foto J.P.

Ovog leta, prema ranijim navodima Božanić za Radio Lunu, zlatiborska panoramska žičara beleži bolju posećenost nego prethodne godine.

  • Popunjenost Zlatibora se odražava i na gondolu. Sada se približavamo cifri od 450 000 prodatih karata i očekujemo da do kraja godine prodamo 500 000 karata, kazala je nedavno direktorka JKP Gold gondola Zlatibor.

Foto J.P.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
96 %
2.1kmh
100 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
21 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime