- REKLAMA -
15 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Grade zaštitu od kiše i snega kod početne stanice zlatiborske gondole

Grade zaštitu od kiše i snega kod početne stanice zlatiborske gondole

- REKLAMA -

Gradiće nadstrešnicu kod početne stanice Gold gondole na Zlatiboru, zbog čega će najduža jednosegmentna panoramska žičara na svetu prevoziti putnike samo vikendom tokom oktobra.

Foto JP Gold Gondola

  • Po završetku radova, na jednom mestu, u natkrivenom prostoru, putnici će moći da kupe karte i da se ukrcaju u kabine. Nadstrešnica će biti zaštita od svih atmosferskih prilika, time će putnicima čekanje na ulaz u kabine biti znantno ugodnije, kazala je Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola Zlatibor.

Foto JP Gold Gondola

Foto JP Gold Gondola

Novi objekat, visine 11,5 metara i dužine 32 metra, kako je pojašnjeno iz JP Gold gondole, predstavlja delimično zatvorenu nadstrešnicu koja natrkiva polaznu stanicu gondole, potom se, sa jugozapadne strane, nastavlja na buduću upravnu zgradu gondole.

  • Početna stanica gondole će imati samostalne ulaze i izlaze sa zapadne i istočne strane sa jasno odvojenim putanjama kretanja za dolaske i polaske. U okviru natkrivenog prostora su predviđena i tri trgovinska lokala sa zasebnim ulazima, namenjena prodaji suvenira, sportske opreme i sličnog, naveli su iz tog javnog preduzeća.

Foto J.P.

Gold gondola vazdušnom trasom, dugom devet kilometara, povezuje centar Zlatibora sa Ribničkim jezerom i vrhom Tornika. Radiće tokom oktobra subotom i nedeljom od 9 so 16 sati i 30 minuta. Poslednja vožnja sa Tornika je u 17.30.

Foto J.P.

Ovog leta, prema ranijim navodima Božanić za Radio Lunu, zlatiborska panoramska žičara beleži bolju posećenost nego prethodne godine.

  • Popunjenost Zlatibora se odražava i na gondolu. Sada se približavamo cifri od 450 000 prodatih karata i očekujemo da do kraja godine prodamo 500 000 karata, kazala je nedavno direktorka JKP Gold gondola Zlatibor.

Foto J.P.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
15 ° C
15 °
15 °
96 %
1.3kmh
100 %
Pet
15 °
Sub
18 °
Ned
21 °
Pon
22 °
Uto
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime