- REKLAMA -
17.6 C
Užice
Početna EKO Gold gondola: Zajedničkim snagama do čistije okoline

Gold gondola: Zajedničkim snagama do čistije okoline

- REKLAMA -

U okviru akcije Zeleni izazov koju je organizovalo Javno preduzeće Gold gondola čišćena je okolina trase gondole i prikupljen otpad uz pomoć prijatelja i saradnika iz Parka prirode Zlatibor, KJP Zlatibor i dece iz ekološke sekcije Osnovne škole Dimitrije Tucović, kao i privatnih radnji koji su se volonterski prikljucile akciji.

Foto: Gold gondola

Zajedno sa radnicima gondole učesnici su čistili i uređivali prostor oko krajnje stanice na Torniku dok su školarci sakupljali otpad na međustanici, na prostoru oko Ribničkog jezera.

Ovo je gondolin Zeleni izazov kojim želimo da izazovemo sve naše saradnike, partnere, goste, kolege, ljubitelje Zlatibora i gondole, da razviju svest o potrebi očuvanja životne okoline i brige o prirodi. Sve aktivnosti Gold gondole u saglasju su sa prirodom i takav način rada želimo da preslikamo u druge organizacije. Briga o životnoj sredini je u suštini funkcionisanja preduzeća i naših životnih navika. Mi se kroz različite akcije trudimo da pokažemo prirodu onakvom kakva ona treba da bude – izvorna, čista, zdrava, rekla je Božanić.

Foto: Gold gondola

Ona je dodala da su se ozbiljno angažovali da ukolone granje i drveće koje je polomljeno tokom zimskog perioda i pokupe smeće na širem pojasu i Tornika i Ribničkog jezera. Cilj je, kako je navela Božanić i da ukažemo na neophodnost razvijanja ekološke svesti i da smanjimo količinu otpada u samom nastanku.

Foto: Gold gondola

Sve je, sa druge strane, povezano i sa zdravim stilovima života koje mi propagiramo i aktivnostima na gondoli u duhu unapređenja životnih navika i brige o sebi i okolini, rekla je direktorka JP Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić i naglasila da će se nastaviti sa ovakvim aktivnostima i u narednom periodu.

Gold gondola je organizovala akciju čišćenja povodom Svetskog dana čistih planina, 26. septembra, sa ciljem jačanja svesti o značaju planina, kao i isticanja mogućnosti ka njihovom očuvanju. Ovakve akcije Gold gondola sprovodi sa ciljem jačanja svesti o značaju očuvanja prirode i zaštite životne sredine konstantno ističući i podižući svest, kako stanovnika opštine Čajetina, tako i mnogobrojnih turista koji svakodnevno borave na Zlatiboru, koliko je važno da brinemo o prirodi i njenim raznolikostima.

Vredni u Mačkatu

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
17.6 ° C
17.6 °
17.6 °
94 %
2.2kmh
96 %
Ned
18 °
Pon
25 °
Uto
28 °
Sre
27 °
Čet
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime