- REKLAMA -
14.3 C
Užice
Početna Slobodno vreme Sport Formirane parcele za izgradnju Akva parka na Zlatiboru

Formirane parcele za izgradnju Akva parka na Zlatiboru

- REKLAMA -

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Čajetina odbornici su usvojili izmene i dopune Plana generalne regulacije naseljenog mesta Čajetina (sedište opštine) sa naseljenim mestom Zlatibor – prva faza, čime su otklonjeni neki tehnički nedostaci koji su se prethodne godine pokazali u sprovođenju tog plana, tako da će na dalje biti olakšano poslovanje i investitorima i Opštinskoj upravi.

Doneta je i odluka o raspisivanju javnog oglasa za otuđenje građevinskog zemljišta tj. neke parcele koje su bile na oglasu, a nisu prodate, su sada ponovo na oglasu, rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon današnje sednice.

Jedna od značajnih novina je da su formirane parcele za izgradnju akva parka na Zlatiboru, za šta već ima zainteresovanih investitora iz Švajcarske prema čijim zahtevima je formirana veličina tih parcela, rekao je Đurić. On je naveo da očekuju da će nakon raspisivanja ovog oglasa izvršiti prodaju tog zemljišta i da će naredne godine početi gradnja Akva parka Zlatibor.

Doneto je i nekoliko odluka o doparcelaciji postojećih parcela kao i odluke o finansiranju izgradnje određenih infrastrukturnih projekata sredstvima investitora. To se odnosi na nekoliko seoskih mesnih zajednica za izgradnju puteva u Šljivovici, Gostilju, Jablanici, Ljubišu i Tripkovi, čime će se zaokružiti sve ono što je planirano za 2023. godinu, zaključio je Đurić.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.3 ° C
14.3 °
14.3 °
98 %
1.5kmh
100 %
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
23 °
Čet
24 °
Pet
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime