- REKLAMA -
15.9 C
Užice
Početna Srbija i region Digitalizacija i E-uprava Dostupan E-kalkulator, smanjiće gužve na šalterima PIO fonda

Dostupan E-kalkulator, smanjiće gužve na šalterima PIO fonda

- REKLAMA -

Elektronska usluga e-Kalkulator je dostupna građanima od 25. avgusta i posredstvom te platforme građani mogu da saznaju sve podatke o svom stažu osiguranja, da obračunaju visinu svoje penzije i dobiju tačan datum kada će moći da se penzionišu.

  • E-Kalkulator je platforma koju smo napravili da svaki naš korisnik i osiguranik može da proveri sve podatke koji ga interesuju, o visini svojih primanja, o uplaćenim dorinosima, kao i o prijavama i odjavama sa osiguranja, a da za to ne mora da dolazi u Fond, rekao je direktor Fonda PIO Relja Ognjenović napominjući da e-Kalkulator nudi i opciju Prijavi problem kako bi osiguranici mogli da prijave problem ukoliko nisu prijavljeni na osiguranje ili ako poslodavac možda nije uplatio doprinose.

Napominjući da se Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje dnevno javi oko stotinu ljudi sa primedbama na staž ili neuplaćene doprinose, direktor Fonda PIO Relja Ognjenović, u razgovoru za RTS, rekao je da će se gužve na šalterima smanjiti uz pomoć platforme e-Kalkulator.

Upotreba aplikacije je moguća na računaru i mobilnim telefinima, tablet uređajima. Za pristup preko mobilnog telefona je potreban elektronski certifikat Pošte, odnosno PIN kôd koji Pošta izdaje.

N1 je proveravao kako se koristi nova usluga za koju je neophodno otići u Poštu i zatražite parametre za besplatnu aplikaciju ConsentID (Konsent aj-di).

E-Kalkulatoru se pristupa posredstvom naslovne strane sajta Fonda PIO www.pio.rs.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
15.9 ° C
15.9 °
15.9 °
93 %
2kmh
100 %
Ned
17 °
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
22 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime