- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Delegacija opštine Čajetina u poseti Sloveniji

Delegacija opštine Čajetina u poseti Sloveniji

- REKLAMA -

Tokom posete delegacije opštine Čajetina opštini Rogaška Slatina dogovoreno je produbljivanje saradnje prvenstveno u oblasti turizma, ali i u privrednom, sportskom i kulturnom smislu. Tokom posete Rogaškoj Slatini delegacija Opštine Čajetina će posetiti fabriku najkvalitetnijeg kristalnog stakla Rogašk, kozmetičku kuću Afrodita, radionicu za izradu orgulja Škarbl, kao i Muzej Anin dvor u kome se nalazi kolekcija posvećena dinastiji Karađorđević, projekat koji je tokom svog mandata župan Kidrič realizovao sa svojim saradnicima.

Foto: Opština Čajetina

Nakon što je delegacija opštine Rogaška Slatina prošlog avgusta bila počasni gost Festivala sportskog filma na Zlatiboru, delegacija  opštine Čajetina je u uzvratnoj poseti njihovoj opštini i festivalu sportskog filma koji oni organizuju.

Poklopilo se da upravo danas u Rogaškoj Slatini startuje međunarodna biciklistička Trka kroz Sloveniju i dobili smo informaciju da će u ekipi Bahrein biti i Dušan Rajović, reprezentativac Srbije i trenutno naš najbolji biciklista. To je još jedna sportska manifestacija koja nas povezuje, jer se jedna od etapa biciklističke Trke kroz Srbiju odvija na Zlatiboru. Turizam i sport su dve stvari na koje naše dve bratske opštine polažu veliku pažnju i zbog toga je i logično što se naša saradnja sve više proširuje – izjavio je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, koji sa najbližim saradnicima boravi u trodnevnoj poseti Sloveniji.

Foto: Opština Čajetina

Župan Rogaške Slatine Branko Kidrič je delegaciju Opštine Čajetina upoznao sa znamenitostima ovog mesta sa statusom banje sa kontinuiranom tradicijom od 1803. godine, a Zlatibor ove godine proslavlja 130 godina organizovanog bavljenja turizmom na ovoj danas najposećenijoj planini Srbije.

U toku je izgradnja turističkog panoramskog tornja visine 106 metara kao i velikog broja biciklističkih staza čime ćemo premrežiti kompletnu teritoriju opštine, naglasio je Kidrič.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime