- REKLAMA -
17 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Ćirilična baština u Bajinoj Bašti do 24. maja

Ćirilična baština u Bajinoj Bašti do 24. maja

- REKLAMA -

Počela je 4. Ćirilična baština u Bajinoj Bašti, tradicionalna manifestacija u oblasti kulture i turizma posvećena srpskom jeziku i očuvanju ćirilice. Večeras u gradskoj galeriji je učenička debata „Ćirilica/latinica“, a u Parku ćirilice „Bedemi ćirilice“, predstava na otvorenom o životu i radu Svete braće Ćirila i Metodija i nastanku ćirilice.

Predsednik Organizacionog odbora, Siniša Spasojević, je istakao da će najveći uspeh manifestacije biti ako svi posetioci programa nastave da posle toga koriste ćirilicu u svakoj prilici i na svakom mestu.

Foto: Drina info

U galeriji Ustanove „Kultura“ prof. dr Milo Lompar je održao predavanje pod nazivom „Sporovi oko ćirilice“ kome je predsednica Opštine Bajina Bašta, Vesna Đurić, uručila zahvalnicu Ćirilične Baštine za posebno isticanje u zaštiti i negovanju ćirilice i promociji srpskog jezika i pisma.

Danas je na programu takmičenje beba u puzanju „Za bebu više, za slovo bliže“. Od 18 časova u gradskoj galeriji je učenička debata „Ćirilica/latinica“, a od 20 časova u Parku ćirilice „Bedemi ćirilice“, predstava na otvorenom o životu i radu Svete braće Ćirila i Metodija i nastanku ćirilice.

Foto: Drina info

Cilj Ćirilične baštine je da podstiče i neguje korišćenje ćirilice, da na srpskom govornom području obogaćuje kulturni identitet i unapređuje sadržaje u oblasti srpskog jezika i kulture.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17 ° C
17 °
17 °
91 %
1.2kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime