- REKLAMA -
14.7 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Besplatna banja za penzionere i u 2023.

Besplatna banja za penzionere i u 2023.

- REKLAMA -

Upravni odbor Republičkog fonda PIO je na sednici održanoj 31. januara doneo odluku o troškovima rehabilitacije korisnika penzija i ceni smeštaja pratioca.

Finansijskim planom RF PIO za 2023. godinu, na ime društvenog standarda korisnika penzija planirana su sredstva u iznosu od 698,4 miliona dinara, što je za 7,5 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

– U skladu sa Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija RF PIO, za finansiranje troškova rehabilitacije korisnika penzija u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima izdvajaju se sredstva u visini od 85 odsto od ukupnih sredstava namenjenih za društveni standard penzionera, što ove godine iznosi 593,7 miliona dinara,  objavljeno je na sajtu Fonda PIO.

Objašnjavaju da se preostalih 15 procenata od ukupnog iznosa, odnosno 104,76 miliona dinara, izdvaja za ostala dva vida društvenog standarda, odnosno za finansiranje kulturnih i sportsko-rekreativnih manifestacija, čiji je cilj podsticanje integracije starijih lica u društvo, i solidarne pomoći korisnicima penzija u paketima sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, kao i druge vrste pomoći, u cilju unapređenja standarda korisnika penzija.

– Shodno donetoj odluci, Fond PIO će uskoro raspisati oglas za podnošenje prijava za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju u 2023. godini, navedeno je na sajtu.

Inače, prava koja su korisnici imali do sada i kriterijumi za njihovo ostvarivanje ostali su nepromenjeni.

– U skladu sa odredbama Pravilnika o društvenom standardu korisnika penzija pravo na besplatnu rehabilitaciju o trošku Fonda u trajanju od 10 dana u toku kalendarske godine imaju korisnici čija penzija ne prelazi iznos prosečne, koji nemaju druga lična primanja i koji nisu koristili ovo pravo počevši od upućivanja na rehabilitaciju po oglasu iz 2020. godine, precizirali su iz Fonda PIO.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
96 %
2.1kmh
100 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
21 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime